Naslovnica >O nama >Osnovni podaci >Vijesti >Arhiva (Novosti)  
Arhiva (Novosti)
 Dan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i proslava 97. obljetnice Fakulteta
 

Čast nam je pozvati Vas na svečanu sjednicu Fakultetskog vijeća prigodom Dana Medicinskog fakulteta i proslave 97. obljetnice Fakulteta, koja će se održati u srijedu, 17. prosinca 2014. u 13:00 sati u dvorani "Miroslav Čačković", Šalata 3.

Program:

- Hrvatska himna "Lijepa naša domovino" (Studentski zbor "Lege Artis")

- Pozdravi uzvanika

- Riječ dekana

- Dodjela Nagrade "Medicina" (obrazloženje: akademik Marko Pećina)

- Dodjela Dekanovih nagrada:

-- studentima Fakulteta za najbolji uspjeh na studiju i ak. godini 2013./14.

-- studentima Fakulteta za najbolji znanstveni rad u ak. godini 2013./14.

-- najuspješnijim doktorima znanosti koji su obranili disertaciju u ak. godini 2013./14.

- Zahvalnice zaposlenicima umirovljenima u ak. godini 2013./14.

- Glazbena točka (Studentski zbor "Lege artis")

- Prigodni domjenak

Veselimo se Vašem dolasku !


 
2014-12-15 Na vrh
 Pjevački zbor "Lege artis" poziva na humanitarni koncert 18. prosinca u 20 sati; Crkva sv. Mirka (Šestine)
 

Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu "Lege artis " poziva Vas na humanitarni božićni koncert 18. prosinca 2014. u 20h. Održat će se u Crkvi sv. Mirka na Šestinama, a gosti su ženski vokalni sastav " Rezonanca ". Dođite i pomozite nama i Studentskoj sekciji za pedijatriju uljepšati Božić djeci sa Klinike za pedijatriju KBC-a Zagreb!

Veselimo se Vašem dolasku!


 
2014-12-15 Na vrh
 Simpozij palijativne skrbi i medicine 12. i 13. prosinca 2014.g. u Požegi
 

Udruga narodnog zdravlja Andrija Štampar zajedno sa Medicinskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatskim društvom za palijativnu medicinu HLZ-a. Hrvatskim društvom mladih liječnika HLZa te Požeškom biskupijom organizira međunarodni Simpozij palijativne skrbi i medicine 12. i 13. prosinca 2014. godine u Požegi. Simpozij će biti bodovan sukladno pravilnicima Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore medicinskih sestara, a kotizacije za sudjelovanje na simpoziju nema.

Detaljnije ovdje.


 
2014-12-10 Na vrh
 Otvaranje Laboratorija za tetsiranje autonomnog živčanog sustava
 

čast nam je pozvati Vas na otvorenje Laboratorija za testiranje autonomnog živčanog sustava koje će se održati 19.12.2014. u 13h u Edukacijskom centru, KBC-a Zagreb, dvorana Sokolić.
Raspored događanja:
13:00 Uvodna riječ: prof. dr. sc. Sanja Hajnšek
13:10 Predstavljanje djelatnosti Laboratorija: doc. dr.sc. Mario Habek
13:20 Nove mogućnosti u dijagnostici poremećaja autonomnog živčanog sustava: dr. sc. Ivan Adamec
13:30 Provođenje ortostatske rehabilitacije: Anamari Junaković, prof. rehab.

Nadamo se da ćete Vašim prisustvovanjem uveličati ovaj događaj.

S poštovanjem,

prof. dr. sc. Sanja Hajnšek, predstojnica Klinike za neurologiju
doc. dr. sc. Mario Habek, voditelj Laboratorija


 
2014-12-08 Na vrh
 VAŽNA OBAVIJEST - Obavezno aktiviranje i korištenje mef.hr mail adrese
 

Temeljem odluke Dekanskog kolegija svi studenti Fakulteta obavezno moraju aktivirati mef mail adrese. Sva službena komunikacija, uključujući i prijave na blokove iz reanimacije, moći će se obavljati samo preko mef. adrese elektroničke pošte.


 
2014-12-04 Na vrh
 Svjetsko ortopedsko priznanje akademiku Marku Pećini
 

Na 26. svjetskom kongresu ortopeda i traumatologa održanom u Rio de Janeiru, Brazil, od 19. do 22. studenoga 2014. godine, akademiku Marku Pećini svečano je uručena diploma izbora u „Distinguished Member“ (najbliže značenje na hrvatskome je ugledni ili istaknuti član) Svjetskog udruženja ortopeda i traumatologa (World Society of Orthopaedic Surgery and Traumatology ).

U 85 godina postojanja Svjetskog udruženja ortopeda i traumatologa to je tek 18. izbor u DISTINGUISHED MEMBER, a to je i najveće priznanje koje se može dodijeliti jednom ortopedu. Dodjeljuje se članu Društva za izvanredne zasluge u radu Društva i članu koji uživa izniman stručni i znanstveni ugled u svijetu. Na prijedlog predsjedništva Društva Međunarodni savjet (International Council) Društva sastavljen od 111 nacionalnih delegata bira Uglednog člana, a njihov prijedlog potvrđuje Generalna skupština Društva. Akademik Pećina izabran je na kongresu Društva u Hyderabadu, Indija, 2013. godine, a svečanost dodjele diplome održana je u Rio de Janeiru.

Akademik Pećina član je Društva 36 godina, od toga je 22 godine bio nacionalni delegat, a 26 godina član je Uredničkog odbora časopisa Društva koji izlazi pod nazivom International Orthopaedics. Posljednjih 6 godina akademik Pećina glavni je urednik International Orthopaedics i tijekom njegova je mandata časopis podigao impact factor od 0.9 na 2.3 i uvrstio se među 5 najboljih općih ortopedskih časopisa u svijetu.

Na sastanku Međunarodnog savjeta u Rio de Janeiru, na kojem je sudjelovao i nacionalni delegat Hrvatske prof. dr. sc. Miroslav Hašpl, nakon što je akademik Pećina podnio uredničko izvješće svi su nacionalni delegati ustali i govornika ispratili dugotrajnim pljeskom.

Inače akademik Pećina je sa suradnicima na Kongresu prikazao i tri znanstvena postera te održao uvodno pozvano predavanje na Simpoziju „How to Write and Publish a Paper“.

Akademiku Pećini čestitku je poslao i hrvatski ambasador u Brazilu njegova ekselencija Drago Štambuk.


 
2014-12-02 Na vrh
 Otvorenje izložbe i predstavljanje knjige 2. prosinca (utorak) s početkom u 18 sati u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU
 

OTVORENJE IZLOŽBE I PREDSTAVLJANJE KNJIGE ŠKOLA NARODNOG ZDRAVLJA „ANDRIJA ŠTAMPAR“ 1926. – 1939. ARHITEKTURA I SANITARNA TEHNIKA U SLUŽBI NAPRETKA AUTORICE DUBRAVKE KISIĆ

Knjigu će predstaviti akademik Andrija Mutnjaković i prof.dr.sc. Ankica Senta Marić 2. prosinca 2014.g. (utorak) s početkom u 18 sati u Hrvatskom muzeju arhitekture HAZU Ivana Gorana Kovačića 37, Zagreb.

Pozivnica se nalazi ovdje.


 
2014-11-27 Na vrh
 Je li biti muškarac rizik za zdravlje?
 

Poštovani

Povodom "Brkatog Novembra" mjeseca podizanja svijesti o zdravlju muškaraca Škola Narodnog zdravlja "Andrija Štampar" organizira mini-simpozij u subotu 29. Novembra 2014. u 10:00 sati. Kroz 10-minutna predavanja istaknutih predavača sa ŠNZ Štampara( prof. emeritus Silvije Vuletić, prof.dr.sc.Stipe Orešković, doc.dr.sc. Aleksandar Đakula, doc.dr.sc. Ognjen Brborović, dr. sc. Milan Milošević i Dragan Soldo, dr.med ) pokušat će se doći do odgovora koliko je rizično za zdravlje biti muškarac. Detalji u privitku.

Pozivamo Vas da nam se pridružite u diskusiji i ujedno podržite popularizaciju projekta Brkati Novembar u Hrvatskoj. Ujedno Vas molimo da ovaj poziv proslijediti na adrese osoba za koje mislite da bi se rado priključili projektu.

Za organizatora

Prof.dr.sc. Hrvoje Tiljak

Plakat

 


 
2014-11-27 Na vrh
 Održan humanitarni koncert "Pjesmom za Gunju"
 

U organizaciji Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a uz pomoć Hrvatskog liječničkog glazbenog društva Hrvatskog liječničkog zbora, Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog glazbenog zavoda, u petak 21. studenoga 2014. u 20 sati u velikoj dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda održan je humanitarni koncert Pjesmom za Gunju.

Koncert je otvorio pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta "Lege artis" pod ravnanjem dirigentice Ive Jarić sa solistima Hrvojem Mlinarićem, Jurajom Jugom, Franom Ivanom Mandurićem te instrumentalnom pratnjom i aranžmanima Tonija Zekulića, Kristijana Lujića i Frana Ivana Madunića sa skladbama: Moja jube, lipi cvite moj;  Jugo; Pričaj mi o ljubavi; Šumi, šumi, javore; Neće snaša tamburaša; Ne dirajte mi ravnicu; Neka cijeli svijet.

Na koncertu su nastupili Zagrebački liječnici pjevači pod ravnanjem dirigenta Leonarda Bergovca, soliste Šimu Mihatova, Željka Taslaka i Filipa Bacana te instrumentalnu pratnju Ivana ŠImuneca sa skladbama: Dobra večer uzorita, Rumeno nebo, Ružo moja crvena, Moon River, South of the Border, Sad kada došla si, Jezero 573, Bridge Over Troubled Water.

Nakon pozdravnih riječi i obraćanja dekana akademika Davora Miličića publici se obratila se predsjednica Društva osoba s invaliditetom "Zvjezdice" iz Gunje gđa. Stjepanka Leporiz koja je zahvalila Medicinskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na organizaciji, pjevačkim zborovima na izvedbi te svoj prisutnoj publici na dolasku i doprinosu ovoj humanitarnoj akciji koja će uvelike pripomoći djelovanju Društva u budućnosti.

Za kraj su zborovi zajendički izveli himnu liječnika Carmen medicorum.


 
2014-11-24 Na vrh
 Medicinski fakultet predstavljen na 19. smotri Sveučilišta u Zagrebu
 

U petak 14. studenoga 2014. u Francuskom paviljonu svečano je otvorena 19. smotra Sveučilišta u Zagrebu tijekom koje se predstavio i naš Fakultet. Uz 33 sastavnice Sveučilišta u Zagrebu (fakultete i akademije), posjetiteljima su se tijekom dva dana predstavili i drugi sudionici iz Hrvatske i inozemstva - sveukupno oko sedamdeset sudionika. Kao i prijašnjih godina, naš izložbeni prostor br. 12 bio je u šatoru, u neposrednoj blizini Studentskog centra (SC). Smotra Sveučilišta u Zagrebu ove se godine održavala u petak i subotu 14. i 15. studenoga 2014., a predstavljanja pojedinih fakulteta bila su u kino dvorani SC-a. Naš Fakultet ukratko se predstavio u petak s početkom u 13,05 sati. Uz video-prezentaciju koja se mogla promatrati u pozadini, o Fakultetu je govorio prodekan za međunarodnu suradnju, prof. dr.sc. Davor Ježek, potom Mario Mašić, predsjednik Studentskog zbora i ostali studenti. Valja spomenuti da je naš Fakultet dobio priznanje za spomenutu video prezentaciju. Svima koji doprinjeli ovogodišnjoj smotri, a osobito našim vrijednim studentima jedno VELIKO HVALA!


 
2014-11-18 Na vrh
 Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu dobio Znanstveni centar izvrsnosti
 

Jučerašnjom odlukom Ministra znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedrana Mornara, a na prijedlog Nacionalnog vijeća za znanost, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu je dobio

Znanstveni centar izvrsnosti za reproduktivnu i regenerativnu medicinu.

Centar će se sastojati iz dvije istraživačke jedinice:

  • Biomedicinsko istraživanje reprodukcije i razvoja (voditelj: prof. dr. sc. Davor Ježek)

  • Regenerativna medicina (voditelj: akademik Slobodan Vukičević)

Gore navedeni Znanstveni centar izvrsnosti proglašava se na vrijeme od pet godina, a temeljem novog vrednovanja njegovo djelovanje se može produžiti na idućih pet godina. Među brojnim obvezama koje Centar preuzima su osiguranje iznadprosječne znanstvene kvalitete u području biomedicine i zdravstva u Republici Hrvatskoj, povećanje međunarodne vidljivosti i prepoznatljivosti hrvatske znanstvene zajednice te edukacija mladih znanstvenika.

Prof. dr. sc. Davor Ježek

Prof. dr. sc. Slobodan Vukičević


 
2014-11-11 Na vrh
 Svečano otvoren 10. kongres Hrvatskog kardiološkog društva i 5. kongres Hrvatske udruge kardioloških medicinskih sestara
 

6. studenoga 2014.g. svečano su otvoreni 10. kongres Hrvatskog kardiolškog društva i 5. kongres Hrvatske udruge kardioloških medicinkih sestara (HUKMS) u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Pozdravne riječi prisutnima su uputili predsjednik kongresa akademik Davor Miličić, predsjednica 5. kongresa HUKMS Ana Ljubas, predsjednik Hrvatskog liječničkog zbora prof. Željko Krznarić te potpredsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Jakša Barbić. Svojim prisustvom i obraćanjem svečanosti su doprinijeli Catriona Jennings (London, UK), predsjednica udruge kardioloških medicinskih sestara Europskoga kardiološkog društva, David Wood (London, UK), predsjednik Svjetske kardiološke federacije te Dan Atar (Oslo, NO), dopredsjednik Europskog kardiološkog društva.

Otvaranje jubilarnog desetog kongresa akademik Miličić i Upravni odbor Hrvatskog kardiološkog društva iskoristili su kako bi proglasili nove počasne članove Društva - akademika Ivu Čikeša i prof. Šimu Mihatova.

Počasno uvodno predavanje održao je prof. Eugene Braunwald (Boston, USA), čovjek koji je ostavio najdublji trag u istraživanju i razvoju kardiologije u posljednjem stoljeću, na temu "Bitka protiv zatajivanja srca".

Prisutni su uživali u glazbenim točkama Marije Kuhar Šoše (sopran) i Nine Cosetto (klavir), a solisti i baletni ansambl HNK-a su ih počastili čarobnim prvim činom baleta "Ana Karenjina" koreografâ Valentine Turcu i Lea Mujića.

Detalje možete pronaći ovdje.

 


 
2014-11-06 Na vrh
 Okrugli stol o standardu kvalifikacije Sveučilišni specijalist medicinske informatike, 14.11. (petak) u 14 sati
 

Okrugli stol o standardu kvalifikacije Sveučilišni specijalist medicinske informatike organiziran u okviru projekta „MEDINFO - Razvoj kurikuluma za Interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij medicinske informatike“. Okrugli stol će se održati 14. studenoga 2014. u dvorani O (2. kat) Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Rockefellerova 4 u 14:00 sati. Program Okruglog stola dostupan je OVDJE

Projekt MEDINFO financiran je u sklopu programa IPA: Komponenta IV – Razvoj ljudskih potencijala, temeljem poziva za "Daljnji razvoj i implementaciju Hrvatskog kvalifikacijskog okvira". Projekt zajedno izvode sastavnice Sveučilišta u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike (nositelj) i Medicinski fakultet – Škola narodnog zdravlja "Andrija Štampar" (partner). Uz sastavnice Sveučilišta, suradnici na projektu su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatsko društvo za medicinsku informatiku i Ericsson Nikola Tesla d.d.

Molimo da svoj dolazak potvrdite do srijede 12. studenoga do 16 sati na adresu elektroničke pošte magdalena.jovanovic@foi.hr.


 
2014-11-06 Na vrh
 Poziv na predavanje - Professor Josef Hamacek, 27.10. (ponedjeljak) u 13 sati
 

Centar za translacijska i klinička istraživanja Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb i Centar za međunarodnu suradnju Medicinskog fakultetapozivaju vas na predavanje prof. Josefa Hamaceka, uglednog gosta sa Sveučilišta u Orléansuiz Francuske, koje će se održati u ponedjeljak, 27. listopada 2014. u 13 sati u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta, Šalata 3.

Prof. Josef Hamacek Centre de biophysiquemoléculaire - CBM, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), Université d’Orléans, Francuska predavat će na temu "Lanthanide probes for optical bioimaging".

 


 
2014-10-22 Na vrh
 Potpisan ugovora o suradnji sa Domom zdravlja Zagreb - Centar
 

U petak 17. listopada 2014. u 13,00 sati, u staroj vijećnici Medicinskog fakulteta, Šalata 3, Zagreb, održano je svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Doma zdravlja Zagreb - Centar. Ugovor su potpisali dekan Fakulteta akademik Davor Miličić i dr.sc. Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdrava Zagreb - Centar.

Ugovorom se uređuju međusobni odnosi vezani na izvedbu nastave na sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim te poslijediplomskim studijima iz obiteljske medicine, ali i nastava iz drugih specijalnosti koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Centar. Nadalje, uređuju se i odnosi vezano uz tečajeve trajne izobrazbe, obavljanje znanstveno-istraživačkog i stručnog rada, specijalističko usavršavanje znanstvenih novaka i osnivanje zajedničkih centara sa specifičnim ciljevima. Fakultet i Dom zdravlja Centar surađivati će na programima znanstvenih istraživanja u području biomedicine i zdravstva, što će zasigurno doprinijeti da se suvremene metode u provođenju zdravstvene zaštite ranije i kvalitetnije implementiraju u svakodnevnoj praksi i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. 


 
2014-10-15 Na vrh
 UPISI - POTVRDA O ZDRAVSTVENIM I PSIHOFIZICKIM SPOSOBNOSTIMA ZA STUDIJ MEDICINE
 

Pristupnici za upis Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prilikom prijave za polaganje razredbenog ispita na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dužni su priložiti potvrdu nadležnog liječnika službe za školsku i adolescentnu medicinu o zdravstvenim i   psihofizičkim sposobnostima za studij medicine.

Pristupnicima koji dolaze iz drugih zemalja u kojima postoji služba za školsku i adolescentnu medicinu, potvrda o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine će se uvažiti.

Ukoliko u zemljama iz koji dolaze ne postoji služba za školsku i adolescentnu medicinu, pregled za izdavanje potvrde o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine moguće je obaviti u Centru za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pregledi se obavljaju u ambulanti Centra za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Šalata 4 (prizemlje, lijevo), uz prethodnu predbilježbu na e-mail adresu: studamb@mef.hr.

Pristupnici sa sobom trebaju ponijeti: osobne dokumente (osobna iskaznica ili putovnica), potvrdu o provedenom cijepljenu u predškolskoj i školskoj dobi i medicinsku dokumentaciju koju posjeduju o do sada utvrđenim bolestima i poremećajima zdravlja.

Radi mogućnosti obavljanja dodatnih potrebnih pregleda i pretraga te prikupljanja potrebne medicinske dokumentacije, preporuka je predbilježiti se za pregled do 11. lipnja 2014. godine.

Voditelj Centra za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Vesna Jureša, dr. med.

specijalist školske medicine

 


 
2014-06-06 Na vrh
 Dan doktorata 2014.
 

 PhD Day 2014

Doktorski studij Biomedicina i zdravstvo
Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
poziva sve zainteresirane na

DAN DOKTORATA 2014.

koji će se održati 23. svibnja 2014.
s početkom u 10:00 sati u prostorima Fakulteta

Pozvani predavač dr. Steven Živko Pavletić (NCI/NIH, USA) održat će predavanje pod naslovom Chronic Graft-Versus-Host Disease - How to Address New Challenges in Clinical Research. Također, naša 174 doktoranda prikazat će prijedloge i dosadašnje rezultate svojih istraživanja posterima i kratkim usmenim izlaganjima.

Najvažniji cilj Dana doktorata je da se mladi istraživači međusobno upoznaju, izlože svoje rezultate i ideje kritici kolega, ali i šire znanstvene javnosti, te da se potaknu istraživanja kao najvažniji dio doktorskih studija.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću dodatno ohrabrite najmlađe istraživače u znanstvenom radu kojeg tek počinju.

Program Dana doktorata 2014.

Opširnije


 
2014-05-16 Na vrh
 Rezultati izbora za zastupnike Sabora Sindikata
 
 

 
2013-10-31 Na vrh
 Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ (FOTO prilog)
 

Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala se u petak 25.10.2013. godine u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, a predvodio ju je dr. Zvonimir Kurečić.


 
2013-10-28 Na vrh
 Izbor nastavnih baza za Kliničku propedeutiku
 

Izbor nastavnih baza za Kliničku propedeutiku za studente 3. godine započinje 16.10.2013 u 9 sati i završava 18.10,2013 u 13 sati

KBC Zagreb                148 studenata

Dubrava                     28 studenata

Merkur                       48 studenata

Vinogradska i Sv. Duh  59 studenata

Poveznica na aplikaciju


 
2013-10-16 Na vrh
 HOW TO REGENERATE A BROKEN HEART?
 

Pozivamo vas na predavanje koje će se, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije, održati u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, a u sklopu obilježavanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu koji ove godine ima za temu: Istraživanja, otkrića i inovacije: Italija  znanja.

U sklopu navedene manifestacije, ugledni gost iz Italije, profesor Mauro Giacca, direktor Međunarodnog centra za genetsko inženjerstvo i biotehnologiju u Trstu, održati će predavanje iz područja regenerativne medicine na temu regeneracije ljudskog srca nakon infarkta putem matičnih stanica.http://www.icgeb.trieste.it/mauro-giacca.html

Predavanje će se održati  u utorak, 22. listopada 2013. u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju u 13,45.

Prof.dr.sc. Davor Ježek

Prodekan za međunarodnu suradnju

Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu


 
2013-10-09 Na vrh
 Nastupno predavanje dr.sc. Irena Hrstić i dr.sc. Mirjana Kalauz
 

P O Z I V

izvanredna sjednica Katedre za internu medicinu održati će se u

petak 04. 10. 2013. godine u 12,00 sati

U DVORANI HAHN EDUKACIJSKOG CENTRA NA REBRU

Dnevni red:

1. Nastupno predavanje dr.sc. Irena Hrstić – Kronični virusni hepatitis

2. Nastupno predavanje dr.sc. Mirjana Kalauz - Akutni pankreatitis

Tajnik Katedre: Pročelnik Katedre:

Doc. dr.sc. Darko Kaštelan Prof.dr.sc. Branimir Anić


 
2013-10-02 Na vrh
 Izbor nastavnih baza za prvi turnus Interne medicine
 

Izbor nastavnih baza za prvi turnus Interne medicine
     

Izbor nastavnih baza za prvi turnus Interne medicine počinje 01.10.2013. u 11 sati i završava 03,10,2013. u 13 sati.

Broj studenata po nastavnim bazama

Rebro                                64

Vinogradska i Sv.Duh     24

Merkur                               23

Dubrava                            16


Poveznica na aplikaciju


 
2013-10-01 Na vrh
 OBAVIJEST STUDENTIMA 6. GODINE STUDIJA - dežurstva
 

OBAVIJEST STUDENTIMA 6. GODINE STUDIJA

U ak. g. 2013./2014. Prema nastavnom planu studenti 6. godine studija dužni su odraditi dežurstva i to:

Na klinikama za internu medicinu 2 dežurstva /12 sati ukupno/

Na klinkama za psihijatriju 1 dežurstvo /8 sati ukupno/

Na klinici za pedijatriju 2 dežurstva /10 sati ukupno/

Na klinika za ginekologiju 2 dežurstva /12 sati ukupno/

Na klinici za zarazne bolesti 1 dežurstvo /8 sati ukupno/

Na klinikama za kirurgiju 2 dežurstva /10 sati ukupno/

Izbor klinika u kojima će se odrađivati dežurstva započet će u utorak 01. listopada 2013.

Dežurstva započinju 03. listopada. 2013.


 
2013-09-30 Na vrh
 Mrtvozornštvo obavijest studentima 6.god. u ak.god. 2013/14.
 

Studenti 6.g. obvezni su prijaviti dva dana mrtvozorništva koje će se voditi kao jedan izborni predmet. Maksimalno se može prijaviti dva studenta po danu. Mrtvozorništvo počinje 03.10.2012. a prijaviti se mogu u kontinuirano do kraja akademske godine po principu prijava za dežurstvo. (link)

Studenti trebaju ispisati obrazac koji je ponuđen i ovjeriti ga potpisom i pečatom nastavnika s kojim su taj dan odradili mrtvozorništvo.


 
2013-09-30 Na vrh
 Nastava iz predmeta Anatomija započeti će u ponedjeljak 30.09.2013. u 10h
 

Nastava iz predmeta Anatomija započeti će u ponedjeljak 30.09.2013. u 10h uvodnim predavanjem koje će se održati u predavaonici Zavoda za anatomiju "Drago Perović".


 
2013-09-26 Na vrh
 Priopćenje za javnost vezano uz uvjete upisa na integrirani studij medicine na Medicinskom fakultetu
 

Priopćenje za javnost vezano uz uvjete upisa na integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2011/2012.


 
2010-12-28 Na vrh
 Suglasnost Senata Sveučilišta o promjeni kriterija upisa na Medicinski fakultet
 

ODLUKA Senata Sveučilišta u Zagrebu kojom se daje suglasnost Medicinskom fakultetu Sveučilista u Zagrebu na promjenu kriterija upisa studenata u 1. godinu studija u akademskoj godini 20I1./20I2.

 

Odluka (pdf)


 
2010-12-16 Na vrh
 XXVIII SALTYKOW MEMORIAL MEETING
 

Institute of Pathology

University of Zagreb School of Medicine

XXVIII SALTYKOW MEMORIAL MEETING


Placental pathology

Prof. Michael Wells, UK
Prof. Marina Kos, Croatia

Second announcement (pdf)


 
2010-10-19 Na vrh
 Pokrenuta je on line studentska anketa - riječ prodekana za nastavu
 

Dragi kolege studenti,

„on line“ studentska anketa koja je prošle akademske godine prošla testnu fazu, otvorena je za sve predmete svih godina. Ovakav način ispunjavanja ankete omogućava vrlo brzu evaluaciju rezultata te, od svih željenu, brzu povratnu informaciju. Ova anketa zahtijeva i određeni nivo akademske suradnje – ispunjava se tek nakon odslušanog predmeta, ocjenjuju se samo nastavnici čiju nastavu je student pohađao. Nadamo se da ćete prihvatiti ovu anketu, njenim ispunjavanjem pomoći u unaprjeđivanju studija te na taj način pomoći i sebi i svojim kolegama. U odnosu na „papirnatu“ ova anketa je bitno fleksibilnija i s vremenom će se moći prilagođavati i vašim sugestijama (a nadamo se da će ih biti).

 Vaš prodekan za nastavu


 
2010-10-18 Na vrh
 Otvoren je jesenski upisni rok za 8. generaciju CARNetove E-learning akademije
 

Otvoren je jesenski upisni rok za 8. generaciju CARNetove E-learning akademije, na programe E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design.

Prijave i upisi traju od 23. kolovoza do 15. rujna, a nastava pocinje 30. rujna 2010. godine.

Programi E-learning akademije namijenjeni su voditeljima obrazovnih ustanova, profesorima, nastavnicima i tehnickom osoblju te svimakoji žele naučiti kako voditi e-learning projekte, izraditi online obrazovne materijale i poučavati putem Interneta. Svaki program traje dva semestra i odvija se najvećim dijelom online, uz tri radionice u učionici.

Vise informacija o programima i uvjetima upisa, kao i online prijavnicu, potražite na adresi http://www.carnet.hr/ela/upisi. Za dodatne informacije obratite nam se elektronickom postom na adresu ela@carnet.hr ili telefonom na broj (01) 6661-760. Novosti pratite i putem Twittera na adresi http://twitter.com/ELAcademy.

 

E-learning akademija

Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNet

10000 Zagreb

J. Marohnića 5

URL: http://www.carnet.hr/ela

Tel: (01) 6661-760

 


 
2010-08-26 Na vrh
 Počela je 41. Međunarodna fizička olimpijada u Zagrebu
 

U Zagrebu se održava 41. Međunarodna fizička olimpijada od 17. do 25. srpnja ove godine. Glavni organizator je Hrvatsko fizikalno društvo uz suorganizaciju Sveučilišta u Zagrebu, a financijsku potporu pruža Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Grad Zagreb. Međunarodna fizička olimpijada je najveće i najprestižnije natjecanje učenika srednjih škola u znanju fizike koje se organizira svake druge godine od 1967. godine.

s

Ove godine učestvuje oko 400 učenika iz ukupno 82 države. Ekipe zemlje sudionica čini najviše pet natjecatelja i dva voditelja – mentora. Učenici se natječu individualno rješavajući teorijske i eksperimentalne zadatke. Samo natjecanje za natjecatelje traje dva dana, ali za pripremu zadataka na materinjem jeziku učenika i ocjenivanje je potrebno dosta vremena. Na kraju učenicima se dodjeljuju medalje: zlatne, srebrne i brončane kao i na svakoj drugoj olimpijadi. Zanimljivo je da na fizičkoj olimpijadi zlatnu medalju dobiva prvih 8% rangiranih natjecatelja, slijedećih 17% srebrnu, a brončanu medalju 25%. Naši učenici na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi učestvuju od 1992. godine i do sada su osvojili 11 brončanih medalja.

Ninoslav Rudman (drugi s lijeva) i Paula Bartovčak s veselim natjecateljima.

Organizacija olimpijade u Zagrebu uključuje i brigu o 400 natjecatelja, 150 voditelja – mentora te još stotinjak gostiju. Organizacijski odbor 41. Međunarodne fizičke olimpijade, čiji svi članovi participiraju na volonterskoj razini, oslanja se na pomoć 120 volontera – vodiča i logističara te 80 volontera - ocjenjivača. Među volonterima sam pronašla i dvoje naših studenata medicine („očistili“ su prvu godinu). Paula Bartovčak je kao vodič zadužena za pet veselih učenika iz Gruzije, a Ninoslav Rudman pak radi na help desku. Radno vrijeme naših volontera je od 0 do 24 sata svih 8 dana trajanja olimpijade.

s

 

Ninoslav Rudman (prvi s lijeva) i Paula Bartovčak (donji red u sredini) s kolegama volonterima.

No, nije sve na olimpijadi samo fizika. Naši gosti će posjetiti Krapinu, NP Plitvička jezera, Muzej Nikole Tesle u Smiljanu, Zadar i Crikvenicu. Nadamo se da će natjecatelji ostvariti dobre rezultate i da će im posjet našoj domovini ostati u lijepom sjećanju. Također se nadamo da će organizatori i njihovi pomagači - volonteri nakon završetka olimpijade otići na miran i zaslužen godišnji odmor.

 

 

Sanja Dolanski Babić, volonter - ocjenjivač

 

 


 
2010-07-20 Na vrh
 Izbori u sindikatu
 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja

Podružnica Medicinskog fakulteta

 

 

Poštovani članovi Sindikata

 

Nakon četiri godine ponovno je vrijeme za nove izbore u Sindikatu. Biramo zastupnike u podružnici koji će tada biti i naši predstavnici na Saboru Sindikata za izbor novog čelništva Sindikata znanosti.

U privitku Vam dostavljamo materijale za predstojeće izbore.

Molimo Vas da ih pročitate te u priloženi formular upišete svoj prijedlog kandidata za zastupnike i listić dostavite do 14. listopada g. Mići Koraću , Tajništvo Fakulteta, Kadrovska služba, soba 211.

Izbori na našoj podružnici održat će se od 26. do 28. listopada 2009. u vremenu od 11-15 sati u sobi g. Mići Koraću , Tajništvo Fakulteta, Kadrovska služba, soba 211.

Ujedno vas pozivamo na sastanak Sindikalne podružnice MF koji će se održati u srijedu 14. listopada 2009. u 13,30 sati u Novoj vijećnici na II katu dekanata Fakulteta,.

Dnevni red:

1) Informacije o predstojećim izborima

2) Imenovanje izbornog povjerenstva

3) Izvješće o radu Podružnice u proteklom mandatu

4) Razno

 

Glavni povjerenik

Sindikalne podružnice

 

Mr. sc. Maja Balarin

Opširnije obavijesti na stranicama NSZVO

 


 
2009-10-02 Na vrh
  Povoljnija kupnja školskih udžbenika i pribora
 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja potpisao je ugovor s tvrtkom PROFIL INTERNATIONAL d.o.o. koji članovima Sindikata omogućuje kupnju školskih udžbenika i pribora po povoljnijim uvjetima:

  • popust od 7% za obročno plaćanje do 8 rata bez kamata putem obustave na plaću kupca, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • popust od 5% za obročno plaćanje do 10 rata bez kamata putem obustave na plaću kupca, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • besplatni plastični omoti za udžbenike, radne bilježnice i ostale priručnike
  • besplatna dostava u Hrvatskoj na unaprijed dogovorene lokacije (s time da se dostava ne vrši do kućnih vrata svakog pojedinog kupca/člana NSZ)

 

 

Kako povoljnije kupiti školske udžbenike i pribor?

 

Prodaja školskih udžbenika i pribora po gore navedenim uvjetima organizira se isključivo putem sindikalnih podružnica koje narudžbenice prodavatelja distribuiraju svojim članovima.

Obavještavamo sve sindikalne podružnice da narudžbenice za školske udžbenike i pribor mogu preuzeti s naše web stranice http://www.nsz.hr/novosti-ostale-vijesti.php?NID=397

Svatko tko se odluči kupovati školske udžbenike i pribor pod gore navedenim uvjetima, dužan je potpisati izjavu o obustavi plaće, istu ovjeriti u računovodstvu kod svog poslodavca te je dostaviti sindikalnoj podružnici (sindikalnom povjereniku ili osobi koju sindikalni povjerenik ovlasti za odrađivanje ovog posla).

Obavještavamo sindikalne podružnice da izjavu o obustavi  plaće također mogu preuzeti s gore navedene web stanice i uručiti je zainteresiranim kupcima.

 

Ostale ugovorene povoljnosti

 

Obavještavamo da je potpisan i ugovor između Matice hrvatskih sindikata i PROFIL MULTIMEDIJA d.o.o., temeljem kojeg svi članovi Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i ostali članovi sindikata uključenih u Maticu ostvaruju sljedeće povoljnosti:

 

  • popust od 7% za gotovinsko plaćanje na cjelokupan asortiman u Profilovim multimedijalnim knjižarama, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • trajan popust od 10% za gotovinsko plaćanje na sva Profilova izdanja popularne knjige u Profilovim multimedijalnim knjižarama, počevši od 01. studenog 2009. godine.

 

Za ostvarenje gore navedenih popusta na gotovinsko plaćanje, kupac je pri kupnji u Profilovim multimedijalnim knjižarama dužan prilikom plaćanja predočiti osobnu iskaznicu te člansku iskaznicu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.


 
2009-08-25 Na vrh
 Sindikat - referendum o prihvaćanju sporazuma o plaćama
 

NEZAVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

Independent Union of Research and Higher Education Employees of Croatia

Sindikalna podružnica Medicinskog fakulteta, Zagreb, Šalata 3

 

sind

Poštovani članovi,

 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja raspisao je referendum o prihvaćanju sporazuma o plaćama.

Referendum će se u našoj ustanovi održati:

- u ponedjeljak, 8. lipnja od 9 do 15 sati

- u utorak, 9. lipnja od 9 do 15 sati

Glasačka mjesta:

I. Ured g. Miće Koraća, s. 211, II. kat nove zgrade dekanata, Šalata 3

II. Ured gđe Slavice Barbić, s. 123, I. kat, Škola narodnog zdravlja "A. Štampar",

Rockefellerova 4

III. Studentska referada, gđa Velka Despot, Edukacijski centar, KBC Zagreb,

Kišpatićeva 12

Referendum se provodi radi prihvaćanja sporazuma o plaćama koji je 13. svibnja 2009., nakon štrajka, parafiran između Vlade Republike Hrvatske i osam sindikata javnih službi. Sporazum stupa na snagu tek ako ga članovi prihvate na referendumu. Stoga Vas molimo da, nakon što pažljivo pročitate Glasnik, pristupite izjašnjavanju i izrazite svoje stajalište.

 

Glavni povjerenik

mr. sc. Maja Balarin

 


 
2009-06-04 Na vrh
 Komemoracija za mr.sc. Željka Bantića - 29. svibnja 2009. - Dvorana O u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar"
 

Komemoracija za nedavno preminulog

mr.sc. Željka Bantića, dr.med., umirovljenog dugogodišnjeg nastavnika

Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

održati će se

u petak, 29. svibnja 2009. godine s početkom u 13 sati

u dvorani O (II. kat) Škole narodnog zdravlja
„Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, Zagreb.


 
2009-05-29 Na vrh
 XCARNet - nova generacija uredjaja za pristup Internetu na području grada Zagreba
 

Postovani korisnici,


Ovim putem Vas obavijestavamo da ce tvrtka B.net tijekom mjeseca
prosinca izvrsiti prelazak na novu generaciju uredjaja za pristup
Internetu na sirem podrucju grada Zagreba. Kako nova generacija
uredjaja ne podrzava PPPoE tehnologiju koju su korisnici XCARNet
paketa do sada koristili neophodno je izvrsiti odredjene promjene u
tehnologiji prihvata korisnickih podataka tako da cete od sada za
spajanje morati koristiti PPTP umjesto dosadasnje PPPoE veze.

Prebacivanje korisnika na nove uredjaje planirano je kroz mjesec
prosinac. Od trenutka prelaska korisnici XCARNeta se vise nece moci
spojiti putem PPPoE veze na CARNet mrezu i Internet. Umjesto toga
morat ce kreirati i pokrenuti novu PPTP vezu.

Detaljne upute za spajanje putem PPTP svaki korisnik ce dobiti na
kucnu adresu, a snjima i planirani datum prelaska za pojedinog
korisnika. Termini prelaska po kvartovima u Zagrebu ce biti objavljeni
na sluzbenim Internet stranama usluge CARNeta i tvrtke B.net.

Za sve informacije vezane za prijelaz mozete se obratiti na B.netov
helpdesk: 062/100-101

Unaprijed se ispricavamo na smetnji i eventualnim prouzrocenim
neugodnostima,

         Darko Paric


 
2008-11-30 Na vrh
 Stipendije za mlade istraživače
 

Obavijest o mogućnostima dobijanja stipendije za mlade istraživače različitih područja i interesa.
Nadam se da ćete naći zainteresirane u vašoj ustanovi.

S poštovanjem,
  

                Irena Stopfer, Sveuciliste u Zagrebu

 

Opširnije (pdf)


 
2008-09-20 Na vrh
 Raspisan je natječaj za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju
 Raspisan je natječaj za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju za akademsku godinu 2008./2009. i financijsku potporu studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove u ljetnom semestru.
Rok za prijavu: 15. listopada 2008.

 
 
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
 
 
na temelju Odluke Agencije za mobilnost i programe Europske unije  (Klasa: 65-03/08-06-01, ur. broj: 359-01/08/01), Odluke Senata od 16. rujna 2008. i sklopljenih bilateralnih sporazuma sa stranim visokoškolskim ustanovama raspisuje
 
NATJEČAJ

 
za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju za ak. god. 2008./2009. i financijsku potporu studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove u ljetnom semestru

 OPŠIRNIJE NA STRANICAMA SVEUČILIŠTA


 
2008-09-19 Na vrh
 Obavijest o autoriziranom pristupu na računala u holu fakulteta
 

E D U P O I N T

Na web adresi http://www.carnet.hr/casopis objavljen je novi broj casopisa Edupoint.

Iz novog broja izdvajamo:

clanak g. Damira Ristera o e-ucenju i tome kako online tecajevi mogu zadovoljiti specificne obrazovne potrebe darovite djece

clanak gdje. Susan Lowes o iskustvima nastavnika koji osim u ucionici poducavaju i putem online nastave

najnovije vijesti i zanimljivosti vezane uz primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju

Ukoliko i vi zelite pisati za casopis Edupoint, predlazemo vam da procitate upute za autore (http://www.carnet.hr/casopis/upute)

te da nam elektronickim putem na adresu edupoint-urednistvo@carnet.hr posaljete kratki sazetak teme o kojoj biste zeljeli pisati.


 Obavijest o autoriziranom pristupu na računala u holu fakulteta

Obavještavamo da će se od utorka 26. veljače 2008. na računala u holu fakulteta moći pristupiti autorizirano koristeći se AAI@EduHr korisničkim računom.

Za autorizirani pristup i prijavu na računalima u holu potrebno je koristiti vlastiti AAI@EduHr korisnički račun (primjer@mef.hr) (primjer@sfzg.hr)

Po završetku rada na računalu obavezna je odjava (START-LOG OFF)Pravilnom odjavom sprječavate zlonamjerno korištenje vlastitog korisničkog računa.

Sve zlonamjerne radnje (nepoćudni sadržaji, korištenje P2P programa, pokušaji mijenjanja sistemskih datoteka…) na računalu bit će oštro sankcionirane.

Za moguća pitanja obratite se odsjeku za informatičku djelatnost

CARNet koordinator

Darko Marinović, prof.


 
2008-02-26 Na vrh
 PhD Program Molecular Medicine, Medical University of Graz, Austria
 

PhD Program Molecular Medicine
Medical University of Graz, Austria
17 positions for graduate students

Starting October 1, 2008

Application Deadline: March 9, 2008

The Medical University of Graz offers a PhD-Program in Molecular Medicine taught in English.

The program provides cutting-edge education with respect to the molecular basis of human diseases and therapeutics. The thesis projects will focus on various aspects of metabolic diseases, inflammation, and cancer and integrate basic, applied, and clinical sciences, as well as a wide spectrum of experimental techniques.

The program offers multidisciplinary training in Molecular Medicine in a productive and international environment. Successful applicants will carry out individual research projects and participate in lectures, courses, journal clubs, thesis seminars, congresses etc.

Admitted PhD-students will be employed for 3 years including social benefits. Applicants must hold a master degree in Medicine, Chemistry or Life Sciences. Good written and spoken English skills are required.

Further information and application forms are available at: http://www.meduni-graz.at/phd/

Applications must be submitted only on the requested forms by e-mail to: PhD-molmed@meduni-graz.at

Program(pdf)


 
2008-01-22 Na vrh