Naslovnica >O nama >Osnovni podaci >Vijesti >Arhiva (Novosti)  
Arhiva (Novosti)
 CROSS 11 otvorenje 25.3. (srijeda) u 17 sati, dvorana Čačković
 

CROatian Student Summit je kongres koji okuplja mlade znanstvenike i studente biomedicinskog područja, željne znanja, znanosti, novih iskustava i poznanstava, a organiziran od strane Studentskog zbora Medicinskog fakulteta u Zagrebu. Tokom godina je postao i više od toga, postao je središnji događaj na Medicinskom fakultetu na kojemu se stječu znanja i vještine potrebne za buduću profesiju te poznanstva od kojih jedna osoba može profitirati, ne samo u znanstvenom smislu već i duhovno.

Otvorenje jedanaestog po redu CROSSa održat će se u srijedu 25.3. s početkom u 17 sati u dvorani Čačković, a sve ostale detalje vezane za kongres možete pronaći na cross.mef.hr

Kongres je već tradicionalni događaj na našem fakultetu budući da se održava jedanaestu godinu za redom. Sve je počelo 2004. godine, kada je skupina entuzijasta i zaljubljenika u liječničku profesiju i znanost odlučila unaprijediti studentski standard, pružiti mladim znanstvenicima priliku prezentirati svoje radove i testirati svoje sposobnosti organizacije veoma zahtjevnog projekta. Ideja je i promovirati suradnju među kolegama biomedicinskog područja i postaviti temelje zajedničkog rada u svrhu istraživanja. Od samih početaka, kongres uživa ogromnu podršku Medicinskog fakulteta na kojemu se i održava. Nesebičnom podrškom skupine profesora i vrijednim radom nekolicine studenata, projekt je zaživio u punom svjetlu. Kako bi dosegao internacionalnu razinu i mogućnost sudjelovanja ostalim zemljama iz regije i šire, kongres se održava na engleskom jeziku. Od samog početka, na CROSS-u su sudjelovali kolege iz Mađarske, Rumunjske, BiH, Makedonije, Poljske, Bugarske, Škotske, SAD-a i dr., koji su prepoznali veliki potencijal ovog projekta.


 
2015-03-24 Na vrh
 Više od 500 posjetitelja na Danu otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (FOTO prilog)
 

Za jedno studentsko mjesto na zagrebačkom Medicinskom fakultetu natječe se čak četiri maturanta – Zagrebačka Medicina najveći i najstariji medicinski fakultet u Hrvatskoj koji obrazuje gotovo tri četvrtine svih hrvatskih doktora medicine.

Dan otvorenih vrata Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održan je danas kako bi se Fakultet predstavio prvenstveno potencijalnim budućim studentima i ali i svima koje zanima ovaj međunarodno prepoznati centar izvrsnosti u medicinskoj izobrazbi i znanosti. Svi koji su danas posjetili Medicinski fakultet imali su priliku dobiti potrebne informacije o prijamnom ispitu i uvjetima upisa, nastavnom programu i uvjetima studiranja te se upoznati sa znanstvenim, nastavnim i društvenim aktivnostima Fakulteta.

Dan otvorenih vrata zagrebački Medicinski fakultet organizira treću godinu zaredom jer u prvom redu želi potaknuti i privući srednjoškolce na studiranje medicine, što je posebice značajno s obzirom na činjenicu da u Hrvatskoj nedostaje sve više liječnika. Upravo su zbog toga i povećane upisne kvote posljednjih godina, a pritom su uvedeni i novi studijski diplomski i poslijediplomski programi te organizirani različiti oblici trajne edukacije liječnika i drugih zdravstvenih profesionalaca. No, bez obzira na dugo školovanje i ponekad loše uvjete rada, trenutno se za jedno studentsko mjesto na zagrebačkom Medicinskom fakultetu natječu čak četiri studenta, mahom najboljih maturanata hrvatskih gimnazija. Također, ovo je jedan od malobrojnih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i jedini među hrvatskim medicinskim fakultetima koji uz polaganje državne mature na razini «A» iz svih predmeta, zahtijeva još i polaganje prijemnog ispita. Osnovni je cilj upisati što uspješnije, marljivije i motiviranije brucoše.


Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu obrazuje gotovo tri četvrtine svih doktora medicine u Hrvatskoj i oko 80 posto doktora medicinskih znanosti. Ovaj najveći i najstariji medicinski fakultet u Hrvatskoj želi ponuditi program koji je usmjeren studentu s ciljem osiguravanja poticajnog intelektualnog okruženja kako bi se studenti na svim razinama obrazovanja pripremili za sve izazove koje im pruža moderna medicina. Nedavno je Fakultetu dodijeljen status Centra izvrsnosti iz reproduktivne i regeneracijske medicine, na temelju stroge međunarodne recenzije. Takav centar okupit će veliki broj istraživača u temeljnim i klliničkim znanostima i omogućiti privlačenje znatne količine znanstvenog novca iz europskih fondova.

Centar izvrsnosti hrvatskog visokoobrazovnog sustava

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu hrvatski je centar izvrsnosti s Certifikatom za kvalitetu u Europskom visokoobrazovnom prostoru, koji mu je dodijeljen prije dvije godine. Prije mjesec dana zagrebačkom je Fakultetu dodijeljen prestižni Certifikat za internacionalizaciju i to za Studij medicine na engleskome jeziku. Time je zagrebačka Medicina postala prvi, zasad i jedini fakultet u Europskoj uniji s takvim certifikatom iz područja Biomedicine, dodijeljenim na temelju natječaja Europskoga konzorcija i stroge međunarodne evaluacije. Na Studiju medicine na engleskom, koji se odvija uzastopce već punih jedanaest godina, trenutno studira 250 studenata iz 29 zemalja svijeta – od Europe, Izraela, do Kanade, SAD-a i Australije. Na studiju medicine na hrvatskom jeziku koji se u Zagrebu odvija već punih 97 godina trenutno u Zagrebu studira 1700 studenata. Fakultet održava i tri doktorska studija, od kojih je jedan međunarodni, i pedesetak različitih poslijediplomskih stručnih studija, koje trenutačno pohađa 630 studenata.

Osim Dana otvorenih vrata Fakultet organizira u svibnju i Dan doktorata, gdje svi doktorandi ili oni koji su netom na Fakultetu obranili svoju disertaciju prikazuju svoje radove i o njima raspravljaju sa stručnim povjerenstvom i ostalim zainteresiranima. Dan doktorata ima i međunarodni karakter, jer na njemu tradicionalno gostuju doktorandi i profesori nekih od europskih medicinskih fakulteta odnosno sveučilišta.

Fakultet iznimno drži do studenata te potiče i financijski podupire njihove brojne aktivnosti. Studenti Fakulteta svake godine organiziraju dva međunarodna kongresa: Croatian Student Summit (CROSS) i Zagreb International Medical Summit. Aktivni su i preko brojnih studentskih sekcija, uključeni u športske i humanitarne aktivnosti te uspješni u organiziranju koncerata fakultetskog studentskog pjevačkog zbora «Lege artis.» Predstavnik studenata ravnopravan je član Dekanskog kolegija pa na taj način studenti izravno sudjeluju u upravljanju Fakultetom i donošenjem svih bitnih odluka.


 
2015-03-22 Na vrh
 "Encouraging a more translational medical research culture at Edinburgh", Dr.sc. Amy Lam, 26.3. (četvrtak) u 14 sati, dvorana Mašek
 

Centar za translacijska i klinička istraživanja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kliničkog bolničkog centra Zagreb i projekt GLOWBRAIN pozivaju vas na predavanje Encouraging a more translational medical research culture at Edinburgh koje će održati Dr.sc. Amy Lam Voditeljica Poslovnog razvoja, BioQuarter, Sveučilište u Edinburgu, Škotska u četvrtak, 26. ožujka 2015. u 14 sati na Medicinskom fakultetu, dekanat, Šalata 3, u dvorani MAŠEK. Dr. Lam će govoriti o iskustvima ovog uspješnog tima u komercijalizaciji rezultata istraživanja kroz suradnju s industrijom i novom pristupu prijenosu znanja.

Više informacija: Smiljka Vikić-Topić, Voditeljica Ureda za znanost i transfer tehnologije na 4566 972 ili e-mail-om: smiljka.vikic-topic@mef.hr

About Amy Lam:

Amy Lam joined Edinburgh BioQuarter in November 2011 as part of the Business Development team, with the objective of facilitating commercial engagement of the research base with pharma and biotech and supporting the commercialisation of technologies arising from the College of Medicine and Veterinary Medicine at the University of Edinburgh and NHS Lothian. The Business Development team work with academic scientists, clinical practitioners and health professionals to develop deeper links with industry, to collaborate and accelerate the development of new drugs, diagnostic tools and medical devices to diagnose and treat diseases.
Prior to her role at BioQuarter, Amy has held a number of positions specialising in the commercialisation of technologies in the life sciences sector since 2001. Amy has worked in academia and in industry (AstraZeneca and Eli Lilly) both in the UK and the USA. Originally a pharmacologist by training Amy subsequently studied for a PhD in Neuroscience where her research focussed on understanding the role of certain glutamate receptors in stroke. She also has a Masters degree in IP Law.
Amy currently heads up the Business Development team at Edinburgh BioQuarter. 

Dr.sc. Amy Lam


 
2015-03-20 Na vrh
 Održana konferencija za medije povodom dobivanja certifikata za kvalitetu internacionalizacije CeQuint
 

Zagrebačkom Medicinskom fakultetu (MEF) dodijeljen je u Parizu Certifikat za kvalitetu internacionalizacije (CeQuint) Integriranog studija medicine na engleskom jeziku, koji se u toj visokoškolskoj ustanovi provodi 11 godina, a trenutno ga pohađa 250 studenata iz 29 zemalja svijeta, rečeno je u utorak na konferenciji za novinare na MEF-u.

CeQuint je projekt Europskog konzorcija za akreditaciju u području visokog obrazovanja, koji objedinjuje 14 nacionalnih agencija zaduženih za licenciranje i akreditaciju sveučilišta, te pojedinih fakulteta i visokih učilišta zemalja članica EU.

U njemu sudjeluje i hrvatska Agencija za visoko obrazovanje (AZVO) koja je zajedno sa Sveučilištem u Zagrebu krajem 2013. nominirala studijski program na engleskom za dobivanje certifikata.

Zagrebački MEF prvi je fakultet u Europskoj uniji kojemu je dodijeljen certifikat kojim se procjenjuje uspješnost internacionalizacije nekog studijskog programa ili institucije, a njegov dekan akademik Davor Miličić ističe kako je to potvrda kvalitete studija i dosadašnjeg rada profesora i studenata.

Studij medicine na engleskom jeziku osnovan je 2002. godine, a danas ga pohađa 250 studenata iz 29 zemalja, najviše iz Kanade, SAD-a, Izraela, Njemačke, Austrije, Švedske i Francuske. Dosad su studij završile četiri generacije diplomiranih liječnika koji rade u zemljama EU-a, SAD-u i Kanadi.

Doktori medicine su, po Miličićevim riječima, “najatraktivniji hrvatski izvozni proizvod”, pa bi Hrvatska trebala stvoriti uvjete da studenti nakon diplome ostanu raditi u hrvatskom zdravstvu, te da se nakon dodatne edukacije vraćaju. Isto bi se trebalo odnositi i na međunarodne studente koje treba pokušati integrirati u društvo i omogućiti im ostanak u Hrvatskoj.

Godišnje se na studij medicine na engleskom upisuje 50 studenata, a prijemni ispiti provode se i u inozemstvu – SAD-u, Hannoveru, Stockholmu i Tel Avivu.

U početku su polovicu studenata činili pripadnici hrvatske dijaspore, no danas je sve više stranaca zainteresiranih za studij medicine u Zagrebu, pa prilikom upisa na jedno mjesto aplicira četiri kandidata, istaknuo je voditelj studija Davor Ježek.

Na pitanje o mogućem povećanju upisnih kvota s obzirom na pojačani interes studenata, Miličić kaže da je zasad teško očekivati povećanje kvota jer MEF trenutno nema za to kadrovskih i prostornih uvjeta, budući da su od 2009. povećane upisne kvote za domaće studente, pa MEF svake godine upisuje 60 studenata više.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras rekao je da pitanje studija medicine smatra strateškim pitanjem za Hrvatsku i stoga podupire incijativu za povećanjem upisnih kvota, no za to su potrebna dodatna ulaganja i financijska pomoć Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Ministar zdravlja Siniša Varga istaknuo je kako je MEF za dobivanje certifikata kvalitete studija na engleskom prošao rigoroznu kontrolu, te je poručio da se ta kvaliteta, kroz rad profesora koji su ujedno i zaposlenici u sustavu zdravlja, prelijeva na svakodnevni rad s pacijentima.

Preuzeto sa zna.hr


 
2015-03-10 Na vrh
 Studij medicine se bliži kraju, a ne znaš što ćeš poslije? Javi se, pomoći ćemo ti!
 

Centar za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (CPZ) poziva sve studente završne (šeste) godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na našem Fakultetu koji su zainteresirani za profesionalno usmjeravanje na razini specijalističkog usavršavanja da se najkasnije do 31. ožujka 2015.g. prijave na mail cpz@mef.hr sa sljedećim podacima:

Naslov maila: CPZ_Ime i prezime

Ime i prezime

- Datum rođenja

- Godina upisa studija

- Opći prosjek ocjena u dosadašnjem studiju (u trenutku prijave)

- Željena specijalizacija/e

Što je profesionalno usmjeravanje?

Profesionalno usmjeravanje je skup različitih aktivnosti koje pojedincima omogućuju identificirati vlastite mogućnosti, kompetencije i interese u različito doba života, kako bi donijeli odluke o obrazovanju i osposobljavanju te upravljali vlastitom profesionalnom karijerom.

Zašto je važno profesionalno usmjeravanje na razini specijalističkog usavršavanja?

U radu provedemo jednu trećinu svog života, radimo 7 do 8 sati na dan (često i duže), 5 ili 6 dana u tjednu, 35 do 40 godina. Raditi posao koji nas veseli i u kojem smo uspješni od neizmjerne je važnosti za čovjekovu sreću. Stoga je odabir primjerene specijalizacije jedna od najvažnijih životnih odluka.

Kada se odlučiti na profesionalno usmjeravanje?

Kada želite odabrati odgovarajuću specijalizaciju

Kada želite potvrditi svoj izbor

Kada želite saznati koje su vam sposobnosti najrazvijenije

Što profesionalno usmjeravanje uključuje?

Psihologijsko testiranje različitih intelektualnih sposobnosti – verbalno, numeričko, apstraktno, spacijalno i mehaničko rasuđivanje te poznavanje gramatike i pravopisa povezanih s aktivnostima unutar različitih zanimanja. Naime, što su sposobnosti za neko zanimanje veće, veća je i vjerojatnost da ćemo trebati manji angažman za postizanje uspjeha i doživljavati manje neuspjeha u radu. Svako zanimanje traži različite sposobnosti koje određuju pojedinčev domet u uspješnosti obavljanja posla.

Testiranje osobina ličnosti – dominantne osobine ličnosti, uobičajene obrasce ponašanja i reagiranja te zainteresiranost za učenje i usvajanje novih znanja.

Testiranje profesionalnih interesa – interesi se odnose na ono što nam se sviđa, što nam je ugodno i u čemu uživamo. To su aktivnosti kojima se bavimo, predmeti koji nam se sviđaju i sve ono što nam je zabavno, uzbudljivo ili izazovno. Interesi nam pomažu da bolje upoznamo same sebe i lakše donesemo odluku o vlastitom zanimanju ili karijeri.

Razgovor s psihologom – savjetovanje vezano uz odabir i realizaciju zanimanja.

Dr.sc. Lovorka Brajković, prof.klinički psiholog

Danko Relić, dr.med., predstojnik Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Mef SuZg


 
2015-03-05 Na vrh
 Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dodijeljen Certifikat za kvalitetu - CeQuint u Parizu
 

U petak, 27. veljače 2015. g. Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dodijeljen je  u Parizu  Certifikat za kvalitetu internacionalizacije Integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na engleskom jeziku – CeQuint. CeQuint jest projekt Europske Unije, točnije Europskog konzorcija za akreditaciju u području visokog obrazovanja (European Consortium for Accreditation, ECA).  ECA objedinjuje 14 nacionalnih agencija zaduženih za licenciranje i akreditaciju sveučilišta i pojedinih fakulteta/visokih učilišta zemalja članica EU. Hrvatska Agencija za visoko obrazovanje (AZVO) također sudjeluje u spomenutom konzorciju. Cilj je projekta CeQuint postaviti jasne kriterije za procjenu uspješnosti internacionalizacije nekog visokoškolskog učilišta. Ovo je od posebne važnosti zbog niza europskih programa koji stimuliraju prekograničnu suradnju i razmjenu u području visokog obrazovanja i znanstvenih istraživanja. Tako se procjenjuje da će samo u programu „Erasmus plus“ tijekom 2015. godine sudjelovati oko 3,5 milijuna studenata i sveučilišnih nastavnika koji će ostvariti razne oblike mobilnosti. Stoga se internacionalizacija, odlazna i dolazna mobilnost smatra važnim pokazateljem kvalitete visokog obrazovanja. CeQuint procjenjuje uspješnost internacionalizacije nekog studijskog programa ili institucije u cjelini. Kako se Studij medicine na engleskom jeziku pri Medicinskom fakultetu uspješno izvodi već jedanaest godina, AZVO i Sveučilište u Zagrebu su krajem 2013. g. nominirale upravo taj studijski program za moguće certificiranje. 

Studij medicine na engleskom jeziku osnovan je 2002. godine s osnovnim ciljem da omogući Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu sudjelovanje u gore spomenutim programima mobilnosti EU. Trenutno Studij pohađa 250 studenata iz 29 različitih zemalja svijeta, ponajviše Kanade, SAD, Izraela, Njemačke, Austrije, Švedske i Francuske, a već 4 generacije diplomiranih liječnika proizašle iz ovog studijskog programa rade diljem EU, SAD i Kanade. U proljeće 2014. godine posebno povjerenstvo (koje su, između ostalih, činili bivši rektori sveučilišta iz Austrije i Švedske) vrlo je visoko ocijenilo razinu i kvalitetu internacionalizacije Studija medicine na engleskome jeziku. Tome je prethodilo opsežno izvješće koje se sastojalo od tzv. glavnog izvješća i dopunskih materijala (monografija s oko tisuću stranica teksta, tablica,  slika i drugih materijala) koje je priredilo Voditeljstvo studija. Na temelju visoke ocjene spomenutog Povjerenstva, uslijedio je poziv na radionicu „Dobra praksa u području internacionalizacije visokog obrazovanja“ koja se održala u Varšavi od 1. do 2. prosinca 2014. i kojoj je nazočio prodekan za međunarodnu suradnjui Studij medicine prof. dr. sc. Davor Ježek. Važno je istaknuti da pored Studija medicine na engleskome jeziku i voditeljstva odnosno sudjelovanja u nizu prestižnih međunarodnih znanstvenih projekata, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu održava i doktorski studij na engleskome jeziku „Biomedicine and Health Sciences.“

Na tzv. Diseminacijskoj konferenciji u Parizu dodijeljeno je ukupno sedam CeQuint certifikata studijskim programima odnosno visokoškolskim institucijama, pri čemu je dekan akademik Davor Miličić primio u ime Fakulteta ovo važno priznanje, čime je upravo Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu prvi fakultet unutar EU iz područja biomedicine kojemu je dodijeljen takav certifikat.

 

Đurđica Dragojević (AZVO) i dekan akademik Davor Miličić

 


 
2015-02-27 Na vrh
 26.2. Hrvatski dan liječnika
 

Hrvatski dan liječnika obilježava se u spomen na 26. veljače 1874. godinu, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor kao osma liječnička udruga u Europi, s ciljem unapređenja medicinske struke.

Svim liječnicama i liječnicima čestitamo Hrvatski dan liječnika!


 
2015-02-26 Na vrh
 Akademici u Hrvatskom liječničkom zboru
 

Treću godinu zaredom u prostorima Hrvatskog liječničkog doma, a u suradnji Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti 25. veljače održan je simpozij pod temom: „Akademici u Hrvatskom liječničkom zboru“.

Moderatori skupa bili su akademik Marko Pećina i prof.dr.sc. Željko Krznarić, a po programu predavanja su održali akademik Theodor Wikerhauser sa temom „Manje poznati paraziti uzročnici zoonoza“; akademik Slobodan Vukičević sa temom „OSTEOGROW – novi lijek za regeneraciju kostiju“; te akademik Davor Miličić sa temom „Umjetno srce i mehaničke crpke za cirkulacijsku potporu“.

Sam simpozij završen je raspravom i zaključkom da je želja i nada prisutnih da se simpozij nastaviti održavati i u nadolazećim godinama te postupno prerasti u tradicionalnu suradnju HLZ-a i HAZU-a.

Prof.dr.sc. Damir Boras, Akademik Davor Miličić, Akademik Teodor Wickerhauser,

Prof.dr.sc. Željko Krznarić, Akademik Slobodan Vukičević


 
2015-02-26 Na vrh
 Akademkinja Vida Demarin "Mozak i kreativnost" 19.2. (četvrtak) u 18 sati, MSU
 

Akademkinja Vida Demarin: Mozak i kreativnost; predavanje
MSU, prostor za povremene izložbe, četvrtak, 19. 2. 2015. u 18 sati

Što je umjetnost i kako nastaje? Kakve su veze između naših vizualnih dojmova, inspiracije, osjećaja i samog čina likovnog ili glazbenog stvaralaštva? Što misle i osjećaju posjetitelji izložbi, slušatelji koncerata? Koja je uloga mozga u svemu tome? Na znanstveno-popularan način o toj će temi govoriti jedna od najistaknutijih znanstvenica tog područja, specijalistica neuropsihijatrije, akademkinja Vida Demarin.

Mozak je najvažniji organ u ljudskom tijelu i do danas je prikupljena velika količina informacija o tome kako funkcionira taj centar svih naših životnih procesa. Istraživanje mozga je danas jedno od najzastupljenijih područja znanstvenog istraživanja uopće i u ovom se trenutku nastavlja velikom brzinom zbog sve veće dostupnosti neinvazivnog snimanja moždane aktivnosti uz pomoć funkcionalne magnetske rezonance. Akademkinja Vida Demarin svoj je stručni i znanstveni rad posvetila upravo istraživanjima funkcija mozga, a ovom prigodom govoriti će o procesima koji se događaju u mozgu tijekom stvaranja i recepcije umjetničkog djela. Fantastična metoda funkcionalnog neuroimaginga daje nam mogućnost uvida u aktivnost mozga za vrijeme gledanja određenog likovnog djela ili slušanja glazbe te nam pomaže u boljem razumijevanju funkcije mozga u aktivnostima povezanim s kreativnim stvaralaštvom.

U stvaralaštvu Petera Koglera izdvaja se nekoliko motiva koji su postali njegovim zaštitnim znakom. Jedan od najpoznatijih je i motiv isprepletenih cijevi koje čine mrežaste strukture što se šire i osvajaju arhitektonske prostore. U Muzeju suvremene umjetnosti upravo je Koglerova instalacija s motivom cijevi na tapetama zasigurno najomiljeniji eksponat izložbe! Međutim, postoji i cijeli niz Koglerovih motiva povezanih s ljudskom anatomijom, kao što su mozak, lice, skelet ili rendgenska slike koje Kogler razvija u kompjutorskim animacijama, slikama, crtežima i objektima od osamdesetih godina prošlog stoljeća pod utjecajem formalističke filozofije američkog minimalizma.

ULAZ SLOBODAN

Filip Đerke,
Studentska sekcija za neuroznanost


 
2015-02-18 Na vrh
 Održana tradicionalna cestovna utrka Medicinskog fakulteta "162 stube" (FOTO prilog)
 

Deveta po redu cestovna utrka ''162 stube'' održala se 14. veljače 2015. godine u suradnji Sportske udruge studenata medicine SportMEF i Studentskog zbora Medicinskog fakulteta, a pod pokroviteljstvom samog Medicinskog fakulteta i Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Utrka se održava radi promocije zdravlja i sporta kao prevencije kardiovaskularnih, ali i drugih bolesti i iniciranja kretanja kao jednog od osnovnih čimbenika zdravlja.

Ova urbana utrka prolazi ulicama zagrebačke Šalate sa startom i ciljem pred ulazom Medicinskog fakulteta te je dugačka 4500m. Trasa utrke povezuje Medicinski fakultet i Školu Narodnog Zdravlja „Andrija Štampar“, gdje se trkači okrenu i nastavljaju trčati do cilja. Poveznicu čine Mesićeva, Grškovićeva i Rockfellerova ulica. Nakon okreta trasa vodi do Klinike za kožne i spolne bolesti, zatim do Novakove kojom se spušta u Donji grad, kako bi se Schlosserovim stubama popela natrag na Šalatu i do cilja pred Medicinskim fakultetom.

Ukupno se ove godine prijavilo 199 natjecatelja koji su bili podijeljeni u četiri kategorije. U medicinskoj kategoriji natjecali su se studenti medicine, zaposlenici Medicinskog fakulteta te zdravstveni djelatnici, dok su ostali bili raspodijeljeni u apsolutnu kategoriju.

Otvorenju utrke nazočili su ministar zdravlja Republike Hrvatske prim.dr. Siniša Varga i prodekan Medicinskog fakulteta za međunarodnu razmjenu, prof.dr.sc. Davor Ježek.

Za svakog sudionika su bili osigurani pokloni, kao i hrana i piće, a kotizacije nije bilo što je pridonijelo popularnosti utrke.  

Natjecatelji su se natjecali u 4 kategorije, a najbolji su:

MEDICINARI (M)

1. Radonić Vedran 15:10.960

2. Markulić Frane 16:23.301

3. Bandel Nadav 16:59.599

MEDICINARI (Ž)

1. Tomaš Anda 16:35.809

2. Vrhovski Danijela 17:34.180

3. Nikić Hecer Ana 19:12.247

APSOLUTNA (M)

1. Rubinić Kristijan 13:52.594

2. Balaško Krešimir 14:38.705

3. Mucak Ivica 14:46.212

APSOLUTNA (Ž)

1. Šimunović Silvia17:29.599

2. Đapić Štriga Sanja 18:35.605

3. Brajak Vesna 19:42.696

Č E S T I T A M O !!!

Ostali rezultati dostupni su ovdje.

Fotografije: Ino Kermc

Medicinari (Ž)

Medicinari (M)

Apsolutna (Ž)

Apsolutna (M)

Organizatori s ministrom Vargom i prodekanom Ježekom

 


 
2015-02-14 Na vrh
 Poziv na predavanje - Professor Josef Hamacek, 27.10. (ponedjeljak) u 13 sati
 

Centar za translacijska i klinička istraživanja Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb i Centar za međunarodnu suradnju Medicinskog fakultetapozivaju vas na predavanje prof. Josefa Hamaceka, uglednog gosta sa Sveučilišta u Orléansuiz Francuske, koje će se održati u ponedjeljak, 27. listopada 2014. u 13 sati u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta, Šalata 3.

Prof. Josef Hamacek Centre de biophysiquemoléculaire - CBM, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), Université d’Orléans, Francuska predavat će na temu "Lanthanide probes for optical bioimaging".

 


 
2014-10-22 Na vrh
 UPISI - POTVRDA O ZDRAVSTVENIM I PSIHOFIZICKIM SPOSOBNOSTIMA ZA STUDIJ MEDICINE
 

Pristupnici za upis Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prilikom prijave za polaganje razredbenog ispita na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dužni su priložiti potvrdu nadležnog liječnika službe za školsku i adolescentnu medicinu o zdravstvenim i   psihofizičkim sposobnostima za studij medicine.

Pristupnicima koji dolaze iz drugih zemalja u kojima postoji služba za školsku i adolescentnu medicinu, potvrda o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine će se uvažiti.

Ukoliko u zemljama iz koji dolaze ne postoji služba za školsku i adolescentnu medicinu, pregled za izdavanje potvrde o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine moguće je obaviti u Centru za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pregledi se obavljaju u ambulanti Centra za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Šalata 4 (prizemlje, lijevo), uz prethodnu predbilježbu na e-mail adresu: studamb@mef.hr.

Pristupnici sa sobom trebaju ponijeti: osobne dokumente (osobna iskaznica ili putovnica), potvrdu o provedenom cijepljenu u predškolskoj i školskoj dobi i medicinsku dokumentaciju koju posjeduju o do sada utvrđenim bolestima i poremećajima zdravlja.

Radi mogućnosti obavljanja dodatnih potrebnih pregleda i pretraga te prikupljanja potrebne medicinske dokumentacije, preporuka je predbilježiti se za pregled do 11. lipnja 2014. godine.

Voditelj Centra za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Vesna Jureša, dr. med.

specijalist školske medicine

 


 
2014-06-06 Na vrh
 Dan doktorata 2014.
 

 PhD Day 2014

Doktorski studij Biomedicina i zdravstvo
Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
poziva sve zainteresirane na

DAN DOKTORATA 2014.

koji će se održati 23. svibnja 2014.
s početkom u 10:00 sati u prostorima Fakulteta

Pozvani predavač dr. Steven Živko Pavletić (NCI/NIH, USA) održat će predavanje pod naslovom Chronic Graft-Versus-Host Disease - How to Address New Challenges in Clinical Research. Također, naša 174 doktoranda prikazat će prijedloge i dosadašnje rezultate svojih istraživanja posterima i kratkim usmenim izlaganjima.

Najvažniji cilj Dana doktorata je da se mladi istraživači međusobno upoznaju, izlože svoje rezultate i ideje kritici kolega, ali i šire znanstvene javnosti, te da se potaknu istraživanja kao najvažniji dio doktorskih studija.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću dodatno ohrabrite najmlađe istraživače u znanstvenom radu kojeg tek počinju.

Program Dana doktorata 2014.

Opširnije


 
2014-05-16 Na vrh
 Rezultati izbora za zastupnike Sabora Sindikata
 
 

 
2013-10-31 Na vrh
 Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ (FOTO prilog)
 

Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala se u petak 25.10.2013. godine u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, a predvodio ju je dr. Zvonimir Kurečić.


 
2013-10-28 Na vrh
 HOW TO REGENERATE A BROKEN HEART?
 

Pozivamo vas na predavanje koje će se, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije, održati u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, a u sklopu obilježavanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu koji ove godine ima za temu: Istraživanja, otkrića i inovacije: Italija  znanja.

U sklopu navedene manifestacije, ugledni gost iz Italije, profesor Mauro Giacca, direktor Međunarodnog centra za genetsko inženjerstvo i biotehnologiju u Trstu, održati će predavanje iz područja regenerativne medicine na temu regeneracije ljudskog srca nakon infarkta putem matičnih stanica.http://www.icgeb.trieste.it/mauro-giacca.html

Predavanje će se održati  u utorak, 22. listopada 2013. u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju u 13,45.

Prof.dr.sc. Davor Ježek

Prodekan za međunarodnu suradnju

Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu


 
2013-10-09 Na vrh
 OBAVIJEST STUDENTIMA 6. GODINE STUDIJA - dežurstva
 

OBAVIJEST STUDENTIMA 6. GODINE STUDIJA

U ak. g. 2013./2014. Prema nastavnom planu studenti 6. godine studija dužni su odraditi dežurstva i to:

Na klinikama za internu medicinu 2 dežurstva /12 sati ukupno/

Na klinkama za psihijatriju 1 dežurstvo /8 sati ukupno/

Na klinici za pedijatriju 2 dežurstva /10 sati ukupno/

Na klinika za ginekologiju 2 dežurstva /12 sati ukupno/

Na klinici za zarazne bolesti 1 dežurstvo /8 sati ukupno/

Na klinikama za kirurgiju 2 dežurstva /10 sati ukupno/

Izbor klinika u kojima će se odrađivati dežurstva započet će u utorak 01. listopada 2013.

Dežurstva započinju 03. listopada. 2013.


 
2013-09-30 Na vrh
 Mrtvozornštvo obavijest studentima 6.god. u ak.god. 2013/14.
 

Studenti 6.g. obvezni su prijaviti dva dana mrtvozorništva koje će se voditi kao jedan izborni predmet. Maksimalno se može prijaviti dva studenta po danu. Mrtvozorništvo počinje 03.10.2012. a prijaviti se mogu u kontinuirano do kraja akademske godine po principu prijava za dežurstvo. (link)

Studenti trebaju ispisati obrazac koji je ponuđen i ovjeriti ga potpisom i pečatom nastavnika s kojim su taj dan odradili mrtvozorništvo.


 
2013-09-30 Na vrh
 Nastava iz predmeta Anatomija započeti će u ponedjeljak 30.09.2013. u 10h
 

Nastava iz predmeta Anatomija započeti će u ponedjeljak 30.09.2013. u 10h uvodnim predavanjem koje će se održati u predavaonici Zavoda za anatomiju "Drago Perović".


 
2013-09-26 Na vrh
 Priopćenje za javnost vezano uz uvjete upisa na integrirani studij medicine na Medicinskom fakultetu
 

Priopćenje za javnost vezano uz uvjete upisa na integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2011/2012.


 
2010-12-28 Na vrh
 Suglasnost Senata Sveučilišta o promjeni kriterija upisa na Medicinski fakultet
 

ODLUKA Senata Sveučilišta u Zagrebu kojom se daje suglasnost Medicinskom fakultetu Sveučilista u Zagrebu na promjenu kriterija upisa studenata u 1. godinu studija u akademskoj godini 20I1./20I2.

 

Odluka (pdf)


 
2010-12-16 Na vrh
 XXVIII SALTYKOW MEMORIAL MEETING
 

Institute of Pathology

University of Zagreb School of Medicine

XXVIII SALTYKOW MEMORIAL MEETING


Placental pathology

Prof. Michael Wells, UK
Prof. Marina Kos, Croatia

Second announcement (pdf)


 
2010-10-19 Na vrh
 Pokrenuta je on line studentska anketa - riječ prodekana za nastavu
 

Dragi kolege studenti,

„on line“ studentska anketa koja je prošle akademske godine prošla testnu fazu, otvorena je za sve predmete svih godina. Ovakav način ispunjavanja ankete omogućava vrlo brzu evaluaciju rezultata te, od svih željenu, brzu povratnu informaciju. Ova anketa zahtijeva i određeni nivo akademske suradnje – ispunjava se tek nakon odslušanog predmeta, ocjenjuju se samo nastavnici čiju nastavu je student pohađao. Nadamo se da ćete prihvatiti ovu anketu, njenim ispunjavanjem pomoći u unaprjeđivanju studija te na taj način pomoći i sebi i svojim kolegama. U odnosu na „papirnatu“ ova anketa je bitno fleksibilnija i s vremenom će se moći prilagođavati i vašim sugestijama (a nadamo se da će ih biti).

 Vaš prodekan za nastavu


 
2010-10-18 Na vrh
 Otvoren je jesenski upisni rok za 8. generaciju CARNetove E-learning akademije
 

Otvoren je jesenski upisni rok za 8. generaciju CARNetove E-learning akademije, na programe E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design.

Prijave i upisi traju od 23. kolovoza do 15. rujna, a nastava pocinje 30. rujna 2010. godine.

Programi E-learning akademije namijenjeni su voditeljima obrazovnih ustanova, profesorima, nastavnicima i tehnickom osoblju te svimakoji žele naučiti kako voditi e-learning projekte, izraditi online obrazovne materijale i poučavati putem Interneta. Svaki program traje dva semestra i odvija se najvećim dijelom online, uz tri radionice u učionici.

Vise informacija o programima i uvjetima upisa, kao i online prijavnicu, potražite na adresi http://www.carnet.hr/ela/upisi. Za dodatne informacije obratite nam se elektronickom postom na adresu ela@carnet.hr ili telefonom na broj (01) 6661-760. Novosti pratite i putem Twittera na adresi http://twitter.com/ELAcademy.

 

E-learning akademija

Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNet

10000 Zagreb

J. Marohnića 5

URL: http://www.carnet.hr/ela

Tel: (01) 6661-760

 


 
2010-08-26 Na vrh
 Počela je 41. Međunarodna fizička olimpijada u Zagrebu
 

U Zagrebu se održava 41. Međunarodna fizička olimpijada od 17. do 25. srpnja ove godine. Glavni organizator je Hrvatsko fizikalno društvo uz suorganizaciju Sveučilišta u Zagrebu, a financijsku potporu pruža Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Grad Zagreb. Međunarodna fizička olimpijada je najveće i najprestižnije natjecanje učenika srednjih škola u znanju fizike koje se organizira svake druge godine od 1967. godine.

s

Ove godine učestvuje oko 400 učenika iz ukupno 82 države. Ekipe zemlje sudionica čini najviše pet natjecatelja i dva voditelja – mentora. Učenici se natječu individualno rješavajući teorijske i eksperimentalne zadatke. Samo natjecanje za natjecatelje traje dva dana, ali za pripremu zadataka na materinjem jeziku učenika i ocjenivanje je potrebno dosta vremena. Na kraju učenicima se dodjeljuju medalje: zlatne, srebrne i brončane kao i na svakoj drugoj olimpijadi. Zanimljivo je da na fizičkoj olimpijadi zlatnu medalju dobiva prvih 8% rangiranih natjecatelja, slijedećih 17% srebrnu, a brončanu medalju 25%. Naši učenici na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi učestvuju od 1992. godine i do sada su osvojili 11 brončanih medalja.

Ninoslav Rudman (drugi s lijeva) i Paula Bartovčak s veselim natjecateljima.

Organizacija olimpijade u Zagrebu uključuje i brigu o 400 natjecatelja, 150 voditelja – mentora te još stotinjak gostiju. Organizacijski odbor 41. Međunarodne fizičke olimpijade, čiji svi članovi participiraju na volonterskoj razini, oslanja se na pomoć 120 volontera – vodiča i logističara te 80 volontera - ocjenjivača. Među volonterima sam pronašla i dvoje naših studenata medicine („očistili“ su prvu godinu). Paula Bartovčak je kao vodič zadužena za pet veselih učenika iz Gruzije, a Ninoslav Rudman pak radi na help desku. Radno vrijeme naših volontera je od 0 do 24 sata svih 8 dana trajanja olimpijade.

s

 

Ninoslav Rudman (prvi s lijeva) i Paula Bartovčak (donji red u sredini) s kolegama volonterima.

No, nije sve na olimpijadi samo fizika. Naši gosti će posjetiti Krapinu, NP Plitvička jezera, Muzej Nikole Tesle u Smiljanu, Zadar i Crikvenicu. Nadamo se da će natjecatelji ostvariti dobre rezultate i da će im posjet našoj domovini ostati u lijepom sjećanju. Također se nadamo da će organizatori i njihovi pomagači - volonteri nakon završetka olimpijade otići na miran i zaslužen godišnji odmor.

 

 

Sanja Dolanski Babić, volonter - ocjenjivač

 

 


 
2010-07-20 Na vrh
 Izbori u sindikatu
 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja

Podružnica Medicinskog fakulteta

 

 

Poštovani članovi Sindikata

 

Nakon četiri godine ponovno je vrijeme za nove izbore u Sindikatu. Biramo zastupnike u podružnici koji će tada biti i naši predstavnici na Saboru Sindikata za izbor novog čelništva Sindikata znanosti.

U privitku Vam dostavljamo materijale za predstojeće izbore.

Molimo Vas da ih pročitate te u priloženi formular upišete svoj prijedlog kandidata za zastupnike i listić dostavite do 14. listopada g. Mići Koraću , Tajništvo Fakulteta, Kadrovska služba, soba 211.

Izbori na našoj podružnici održat će se od 26. do 28. listopada 2009. u vremenu od 11-15 sati u sobi g. Mići Koraću , Tajništvo Fakulteta, Kadrovska služba, soba 211.

Ujedno vas pozivamo na sastanak Sindikalne podružnice MF koji će se održati u srijedu 14. listopada 2009. u 13,30 sati u Novoj vijećnici na II katu dekanata Fakulteta,.

Dnevni red:

1) Informacije o predstojećim izborima

2) Imenovanje izbornog povjerenstva

3) Izvješće o radu Podružnice u proteklom mandatu

4) Razno

 

Glavni povjerenik

Sindikalne podružnice

 

Mr. sc. Maja Balarin

Opširnije obavijesti na stranicama NSZVO

 


 
2009-10-02 Na vrh
  Povoljnija kupnja školskih udžbenika i pribora
 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja potpisao je ugovor s tvrtkom PROFIL INTERNATIONAL d.o.o. koji članovima Sindikata omogućuje kupnju školskih udžbenika i pribora po povoljnijim uvjetima:

  • popust od 7% za obročno plaćanje do 8 rata bez kamata putem obustave na plaću kupca, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • popust od 5% za obročno plaćanje do 10 rata bez kamata putem obustave na plaću kupca, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • besplatni plastični omoti za udžbenike, radne bilježnice i ostale priručnike
  • besplatna dostava u Hrvatskoj na unaprijed dogovorene lokacije (s time da se dostava ne vrši do kućnih vrata svakog pojedinog kupca/člana NSZ)

 

 

Kako povoljnije kupiti školske udžbenike i pribor?

 

Prodaja školskih udžbenika i pribora po gore navedenim uvjetima organizira se isključivo putem sindikalnih podružnica koje narudžbenice prodavatelja distribuiraju svojim članovima.

Obavještavamo sve sindikalne podružnice da narudžbenice za školske udžbenike i pribor mogu preuzeti s naše web stranice http://www.nsz.hr/novosti-ostale-vijesti.php?NID=397

Svatko tko se odluči kupovati školske udžbenike i pribor pod gore navedenim uvjetima, dužan je potpisati izjavu o obustavi plaće, istu ovjeriti u računovodstvu kod svog poslodavca te je dostaviti sindikalnoj podružnici (sindikalnom povjereniku ili osobi koju sindikalni povjerenik ovlasti za odrađivanje ovog posla).

Obavještavamo sindikalne podružnice da izjavu o obustavi  plaće također mogu preuzeti s gore navedene web stanice i uručiti je zainteresiranim kupcima.

 

Ostale ugovorene povoljnosti

 

Obavještavamo da je potpisan i ugovor između Matice hrvatskih sindikata i PROFIL MULTIMEDIJA d.o.o., temeljem kojeg svi članovi Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i ostali članovi sindikata uključenih u Maticu ostvaruju sljedeće povoljnosti:

 

  • popust od 7% za gotovinsko plaćanje na cjelokupan asortiman u Profilovim multimedijalnim knjižarama, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • trajan popust od 10% za gotovinsko plaćanje na sva Profilova izdanja popularne knjige u Profilovim multimedijalnim knjižarama, počevši od 01. studenog 2009. godine.

 

Za ostvarenje gore navedenih popusta na gotovinsko plaćanje, kupac je pri kupnji u Profilovim multimedijalnim knjižarama dužan prilikom plaćanja predočiti osobnu iskaznicu te člansku iskaznicu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.


 
2009-08-25 Na vrh
 Sindikat - referendum o prihvaćanju sporazuma o plaćama
 

NEZAVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

Independent Union of Research and Higher Education Employees of Croatia

Sindikalna podružnica Medicinskog fakulteta, Zagreb, Šalata 3

 

sind

Poštovani članovi,

 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja raspisao je referendum o prihvaćanju sporazuma o plaćama.

Referendum će se u našoj ustanovi održati:

- u ponedjeljak, 8. lipnja od 9 do 15 sati

- u utorak, 9. lipnja od 9 do 15 sati

Glasačka mjesta:

I. Ured g. Miće Koraća, s. 211, II. kat nove zgrade dekanata, Šalata 3

II. Ured gđe Slavice Barbić, s. 123, I. kat, Škola narodnog zdravlja "A. Štampar",

Rockefellerova 4

III. Studentska referada, gđa Velka Despot, Edukacijski centar, KBC Zagreb,

Kišpatićeva 12

Referendum se provodi radi prihvaćanja sporazuma o plaćama koji je 13. svibnja 2009., nakon štrajka, parafiran između Vlade Republike Hrvatske i osam sindikata javnih službi. Sporazum stupa na snagu tek ako ga članovi prihvate na referendumu. Stoga Vas molimo da, nakon što pažljivo pročitate Glasnik, pristupite izjašnjavanju i izrazite svoje stajalište.

 

Glavni povjerenik

mr. sc. Maja Balarin

 


 
2009-06-04 Na vrh
 Komemoracija za mr.sc. Željka Bantića - 29. svibnja 2009. - Dvorana O u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar"
 

Komemoracija za nedavno preminulog

mr.sc. Željka Bantića, dr.med., umirovljenog dugogodišnjeg nastavnika

Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

održati će se

u petak, 29. svibnja 2009. godine s početkom u 13 sati

u dvorani O (II. kat) Škole narodnog zdravlja
„Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, Zagreb.


 
2009-05-29 Na vrh
 XCARNet - nova generacija uredjaja za pristup Internetu na području grada Zagreba
 

Postovani korisnici,


Ovim putem Vas obavijestavamo da ce tvrtka B.net tijekom mjeseca
prosinca izvrsiti prelazak na novu generaciju uredjaja za pristup
Internetu na sirem podrucju grada Zagreba. Kako nova generacija
uredjaja ne podrzava PPPoE tehnologiju koju su korisnici XCARNet
paketa do sada koristili neophodno je izvrsiti odredjene promjene u
tehnologiji prihvata korisnickih podataka tako da cete od sada za
spajanje morati koristiti PPTP umjesto dosadasnje PPPoE veze.

Prebacivanje korisnika na nove uredjaje planirano je kroz mjesec
prosinac. Od trenutka prelaska korisnici XCARNeta se vise nece moci
spojiti putem PPPoE veze na CARNet mrezu i Internet. Umjesto toga
morat ce kreirati i pokrenuti novu PPTP vezu.

Detaljne upute za spajanje putem PPTP svaki korisnik ce dobiti na
kucnu adresu, a snjima i planirani datum prelaska za pojedinog
korisnika. Termini prelaska po kvartovima u Zagrebu ce biti objavljeni
na sluzbenim Internet stranama usluge CARNeta i tvrtke B.net.

Za sve informacije vezane za prijelaz mozete se obratiti na B.netov
helpdesk: 062/100-101

Unaprijed se ispricavamo na smetnji i eventualnim prouzrocenim
neugodnostima,

         Darko Paric


 
2008-11-30 Na vrh
 Stipendije za mlade istraživače
 

Obavijest o mogućnostima dobijanja stipendije za mlade istraživače različitih područja i interesa.
Nadam se da ćete naći zainteresirane u vašoj ustanovi.

S poštovanjem,
  

                Irena Stopfer, Sveuciliste u Zagrebu

 

Opširnije (pdf)


 
2008-09-20 Na vrh
 Raspisan je natječaj za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju
 Raspisan je natječaj za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju za akademsku godinu 2008./2009. i financijsku potporu studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove u ljetnom semestru.
Rok za prijavu: 15. listopada 2008.

 
 
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
 
 
na temelju Odluke Agencije za mobilnost i programe Europske unije  (Klasa: 65-03/08-06-01, ur. broj: 359-01/08/01), Odluke Senata od 16. rujna 2008. i sklopljenih bilateralnih sporazuma sa stranim visokoškolskim ustanovama raspisuje
 
NATJEČAJ

 
za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju za ak. god. 2008./2009. i financijsku potporu studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove u ljetnom semestru

 OPŠIRNIJE NA STRANICAMA SVEUČILIŠTA


 
2008-09-19 Na vrh
 Obavijest o autoriziranom pristupu na računala u holu fakulteta
 

E D U P O I N T

Na web adresi http://www.carnet.hr/casopis objavljen je novi broj casopisa Edupoint.

Iz novog broja izdvajamo:

clanak g. Damira Ristera o e-ucenju i tome kako online tecajevi mogu zadovoljiti specificne obrazovne potrebe darovite djece

clanak gdje. Susan Lowes o iskustvima nastavnika koji osim u ucionici poducavaju i putem online nastave

najnovije vijesti i zanimljivosti vezane uz primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju

Ukoliko i vi zelite pisati za casopis Edupoint, predlazemo vam da procitate upute za autore (http://www.carnet.hr/casopis/upute)

te da nam elektronickim putem na adresu edupoint-urednistvo@carnet.hr posaljete kratki sazetak teme o kojoj biste zeljeli pisati.


 Obavijest o autoriziranom pristupu na računala u holu fakulteta

Obavještavamo da će se od utorka 26. veljače 2008. na računala u holu fakulteta moći pristupiti autorizirano koristeći se AAI@EduHr korisničkim računom.

Za autorizirani pristup i prijavu na računalima u holu potrebno je koristiti vlastiti AAI@EduHr korisnički račun (primjer@mef.hr) (primjer@sfzg.hr)

Po završetku rada na računalu obavezna je odjava (START-LOG OFF)Pravilnom odjavom sprječavate zlonamjerno korištenje vlastitog korisničkog računa.

Sve zlonamjerne radnje (nepoćudni sadržaji, korištenje P2P programa, pokušaji mijenjanja sistemskih datoteka…) na računalu bit će oštro sankcionirane.

Za moguća pitanja obratite se odsjeku za informatičku djelatnost

CARNet koordinator

Darko Marinović, prof.


 
2008-02-26 Na vrh
 PhD Program Molecular Medicine, Medical University of Graz, Austria
 

PhD Program Molecular Medicine
Medical University of Graz, Austria
17 positions for graduate students

Starting October 1, 2008

Application Deadline: March 9, 2008

The Medical University of Graz offers a PhD-Program in Molecular Medicine taught in English.

The program provides cutting-edge education with respect to the molecular basis of human diseases and therapeutics. The thesis projects will focus on various aspects of metabolic diseases, inflammation, and cancer and integrate basic, applied, and clinical sciences, as well as a wide spectrum of experimental techniques.

The program offers multidisciplinary training in Molecular Medicine in a productive and international environment. Successful applicants will carry out individual research projects and participate in lectures, courses, journal clubs, thesis seminars, congresses etc.

Admitted PhD-students will be employed for 3 years including social benefits. Applicants must hold a master degree in Medicine, Chemistry or Life Sciences. Good written and spoken English skills are required.

Further information and application forms are available at: http://www.meduni-graz.at/phd/

Applications must be submitted only on the requested forms by e-mail to: PhD-molmed@meduni-graz.at

Program(pdf)


 
2008-01-22 Na vrh