Naslovnica >O nama >Osnovni podaci >Vijesti >Arhiva (Novosti)  
Arhiva (Novosti)
 Poziv na predavanje - Professor Josef Hamacek, 27.10. (ponedjeljak) u 13 sati
 

Centar za translacijska i klinička istraživanja Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb i Centar za međunarodnu suradnju Medicinskog fakultetapozivaju vas na predavanje prof. Josefa Hamaceka, uglednog gosta sa Sveučilišta u Orléansuiz Francuske, koje će se održati u ponedjeljak, 27. listopada 2014. u 13 sati u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta, Šalata 3.

Prof. Josef Hamacek Centre de biophysiquemoléculaire - CBM, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), Université d’Orléans, Francuska predavat će na temu "Lanthanide probes for optical bioimaging".

 


 
2014-10-22 Na vrh
 Svečana misa u katedrali za početak akad. godine 2014./2015. - 28. listopada (utorak) u 18 sati
 

Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta prof. dr. sc. Tonči Matulić obavješćuju Vas da će se Veni Sancte Spiritus za akademsku godinu 2014./2015. slaviti u zagrebačkoj katedrali u utorak, 28. listopada 2014. s početkom u 18 sati.

Euharistijsko slavlje predvodit će kardinal Josip Bozanić, Veliki kancelar Katoličkog bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i nadbiskup zagrebački.

Svečanoj će misi prisustvovati rektor prof. dr. sc. Damir Boras s prorektorima Sveučilišta u Zagrebu.


 
2014-10-21 Na vrh
 Potpisan ugovora o suradnji sa Domom zdravlja Zagreb - Centar
 

U petak 17. listopada 2014. u 13,00 sati, u staroj vijećnici Medicinskog fakulteta, Šalata 3, Zagreb, održano je svečano potpisivanje ugovora o suradnji između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Doma zdravlja Zagreb - Centar. Ugovor su potpisali dekan Fakulteta akademik Davor Miličić i dr.sc. Antonija Balenović, ravnateljica Doma zdrava Zagreb - Centar.

Ugovorom se uređuju međusobni odnosi vezani na izvedbu nastave na sveučilišnim preddiplomskim, diplomskim te poslijediplomskim studijima iz obiteljske medicine, ali i nastava iz drugih specijalnosti koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Centar. Nadalje, uređuju se i odnosi vezano uz tečajeve trajne izobrazbe, obavljanje znanstveno-istraživačkog i stručnog rada, specijalističko usavršavanje znanstvenih novaka i osnivanje zajedničkih centara sa specifičnim ciljevima. Fakultet i Dom zdravlja Centar surađivati će na programima znanstvenih istraživanja u području biomedicine i zdravstva, što će zasigurno doprinijeti da se suvremene metode u provođenju zdravstvene zaštite ranije i kvalitetnije implementiraju u svakodnevnoj praksi i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. 


 
2014-10-15 Na vrh
 Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavodu za anatomiju "Drago Perović", 27.10. (ponedjeljak) u 12 sati
 

Sveta misa za pokojne darivatelje tijela

Zavodu za anatomiju „Drago Perović“

Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

održat će se 27. listopada 2014. godine u 12 sati u crkvi Krista Kralja na Mirogoju

 

U svakodnevnom životu teško prepoznajemo da primamo puno više nego što dajemo i da samo uz zahvalnost život postaje bogatiji.

U spomen ljudima koji su velikodušno donirali svoje tijelo Zavodu za anatomiju „Drago Perović“,  27.10.2014. u 12 sati održat će se Sveta misa u crkvi Krista Kralja na Mirogoju koju će predvoditi dr. Zvonimir Kurečić.

Molim Vas da svojim dolaskom uveličate ovu prigodu i kako bismo time pokazali da nismo i nećemo zaboraviti sve one koji su velikodušno darovali svoje tijelo za sva buduća medicinska istraživanja i edukaciju.

Izražavanje zahvalnosti potječe iz prapovijesnih izmaglica, univerzalno za sva razdoblja i sve vjere. Koliko god se u pojedinim situacijama morali hvatati za određene slamke, uvijek ima vremena za zahvalnost i novi početak.

S poštovanjem,

Prof. dr. sc. Lovorka Grgurević

Predstojnica Zavoda za anatomiju


 
2014-10-15 Na vrh
 Audicija za pjevački zbor Lege artis u srijedu 15.10. u 19.30 sati
 

Poziv studentima svih godina Medicinskog fakulteta u Zagrebu na AUDICIJU za pjevački zbor Lege artis u srijedu, 15. listopad 2014. u 19:30. Audicija ce se odrzati u prostoru Kluba, 3.kat Hrvatskog instituta za istraživanje mozga (HIIM) na Šalati.

Veselimo se Vašem dolasku!


 
2014-10-13 Na vrh
 "Valorisation of research : Clinical translation...", prof. Clemens Löwik - srijeda, 15. listopada 2014. u 16 sati
 

Poštovane kolegice i kolege,

pozivamo Vas na predavanje pod naslovom: 

"Valorisation of research : Clinical translation of pre-clinical research results, collaboration with industry and setting up a spin-off company"

koje će održati 

Clemens Löwik, PhD

Full Professor in Experimental Molecular Imaging

Leiden University Medical Center, the Netherlands

 

u srijedu, 15. listopada 2014. u 16 sati

Hrvatski institut za istraživanje mozga, seminarska dvorana 1. kat

Medicinski fakultet, Šalata 12

 

Ovo predavanje održava se u organizaciji EU FP7 projekta GlowBrain
 
 
 

 
2014-10-13 Na vrh
 Izabran novi predsjednik Studentskog zbora Medicinskog fakulteta - Mario Mašić
 

Na sjednici Predsjedništva Studentskog zbora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održanoj 7.10.2014. s dužnosti predsjednika Studentskog zbora poradi završetka studija odstupio je Vedran Dodig, a na njegovo mjesto jednoglasno je izabran student šeste godine Mario Mašić. Za njegovu zamjenicu izabrana je Tamara Tačigin, studentica pete godine.

Novom vodstvu želimo puno uspjeha u radu!

Mario Mašić


 
2014-10-10 Na vrh
 "The Identitiy of Mesenchymal Progenitor Cells", Ivo Kalajzic MD PhD - Četvrtak 9.10. u 12 sati
 

POZIV NA PREDAVANJE

Poštovane kolegice i kolege,
pozivamo Vas na predavanje pod naslovom:

"The Identity of Mesenchymal Progenitor Cells"

koje će održati

Ivo Kalajzic MD PhD
Associate Professor
Department of Reconstructive Sciences
University of Connecticut Health Center
Farmington, CT, USA

u četvrtak, 09. listopada 2014. u 12.00 sati
Hrvatski institut za istraživanje mozga, seminarska I kat
Medicinski fakultet, Šalata 12

Organizaciju ovog predavanja financirala je Hrvatska zaklada za znanost (br. projekta 5699)

Životopis


 
2014-10-07 Na vrh
 Prof. dr. sc. Miloš Judaš novi prorektor za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu
 

Senat Sveučilišta u Zagrebu potvrdio je na svojoj današnjoj sjednici nove prorektore Sveučilišta u Zagrebu. U skladu sa Statutom Sveučilišta u Zagrebu imenovanje je novih prorektora Senatu predložio rektor prof. dr. sc. Damir Boras.

Prof. dr. sc. Ante Čović s Filozofskog fakulteta novi je prorektor za organizaciju, kadrovski razvoj i međusveučilišnu suradnju, prof. dr. sc. Ivana Čuković-Bagić sa Stomatološkog fakulteta prorektorica je za studente, studije i upravljanje kvalitetom, red. prof. art. Mladen Janjanin s Muzičke akademije novi je prorektor za umjetničko područje i međunarodni položaj Sveučilišta, prof. dr. sc. Miloš Judaš s Medicinskog fakulteta prorektor je za znanost, međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Tonći Lazibat s Ekonomskog fakulteta novi je prorektor za poslovanje, a prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga s Veterinarskog fakulteta prorektor je za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu. Mandat novih prorektora traje koliko i mandat rektora, odnosno do 30. rujna 2018.

Očekuje se da će rektor prof. dr. sc. Damir Boras imenovanje novoga prorektora Sveučilišta u Zagrebu koji će pratiti teme vezane uz prostorni razvoj Senatu predložiti na jednoj od sljedećih sjednica.

Životopisi novih prorektora Sveučilišta u Zagrebu dostupni su na mrežnoj stranici http://www.unizg.hr/o-sveucilistu/sveucilisna-tijela-i-sluzbe/prorektori/

Čestitamo našem prof. Judašu uz želju za puno uspjeha u narednom mandatnom razdoblju njemu osobno, kao i čitavom timu predvođenim sa rektorom Borasom!!


 
2014-10-02 Na vrh
 Akademik Slobodan Vukičević predsjedavatelj LS7 - Diagnostic Tools
 

European Research Council (ERC; Europsko vijeće za znanost) izabralo je akademika Slobodana Vukičevića za predsjedavatelja panela LS7–DiagnosticTools, Therapiesand Public Health za 2015. i 2017. godinu. To je do danas najutjecajnija pozicija koju hrvatski znanstvenik obnaša u tijelima Europske komisije za znanost na prijedlog Upravnog odbora ERC-a. Panel ima dvanaest do petnaest članova, vodećih znanstvenika u području temeljnih i kliničkih istraživanja.  Za potrebe ERC Advanced Grant sustava postoji devet panela u području Prirodnih znanosti, 6 panela u području Društvenih znanosti i 10 panela u području Fizikalnih znanosti i inženjerstva. ERC je osnovan 2007. kao prva pan-europska organizacija za financiranje znanosti temeljem široke rasprave europskih znanstvenika i znanstvenih organizacija. Temeljni cilj ERC-a je potpora najboljim europskim znanstvenicima koji mogu predložiti inovativna, originalna i izuzetno kvalitetna istraživanja. Ukupni budžet namijenjen ERC-u kao dio HORIZON 2020 za razdoblje 2014-2020 iznosi više od 13 milijardi eura. Do danas su ERC paneli dodijelili 2.500 istraživačkih potpora najboljim europskim znanstvenicima. Panel LS7 godišnje zaprimi više od 200 projektnih prijedloga, a odobri između 15 i 18 projekata u iznosu od oko 40-50 milijuna eura. Postoje dva LS7 panela, jedan je aktivan u parnim, a drugi u neparnim godinama kako bi se članovi panela mogli  prijavljivati svake dvije godine. 


 
2014-10-02 Na vrh
 Prof. dr. sc. Damir Boras stupio na dužnost novog rektora Sveučilišta u Zagrebu
 

Prof. dr. sc. Damir Boras, dosadašnji dekan Filozofskog fakulteta, stupio je 1. listopada 2014. na dužnost rektora Sveučilišta u Zagrebu. Na toj je funkciji zamijenio prof. dr. sc. Aleksu Bjeliša, koji je dužnost rektora Sveučilišta u Zagrebu obnašao od 2006. godine.

Mandat novoga rektora prof. dr. sc. Damira Borasa traje četiri godine, odnosno do 30. rujna 2018.

Detaljnije ovdje.


 
2014-10-02 Na vrh
 Kampanja Oživi me
 

Riječ je o nacionalnoj javnozdravstvenoj kampanji kojom se želi podići razina svijesti građana te educirati javnost o važnosti poznavanja jednostavnih postupaka oživljavanja osobe koja doživi srčani zastoj. Kada je riječ o preživljavanju osoba koje su doživjele srčani zastoj izvan zdravstvene ustanove za uspjeh je neophodna pravovremena i pravilna reakcija osobe koja je svjedočila tom događaju, pozvala hitnu medicinsku pomoć i bez odgađanja započela oživljavanje. Ukoliko uzmemo u obzir da je prosječno vrijeme dolaska hitne medicinske pomoći u Hrvatskoj do 10 minuta od poziva u urbanim, a 20 minuta od poziva u ruralnim sredinama te da se svake minute šansa za preživljavanje osobe u srčanom zastoju smanjuje se za 10-12%. Pravovremena reanimacija od strane svjedoka - laika povećava preživljavanje za čak 2 - 3 puta.

Trenutno je u Hrvatskoj preživljenje osoba od srčanog zastoja ispod 10%. Za usporedbu, u Norveškoj, u kojoj visok postotak laika pruža postupke oživljavanja osobi u srčanom zastoju, postiže se zavidna stopa preživljavanja od čak 40%. Upravo s ciljem da se Hrvatska čim više približi navedenoj brojci te osiguraju najveće moguće šanse za preživljavanje osoba koje su doživjele srčani zastoj, pokrenuta je nacionalna medijska kampanju 'Oživi me', kojom se želi informirati javnost te potaknuti čim veći broj građana RH da u slučaju srčanog zastoja pristupe žrtvi i započnu s oživljavanjem.

Nositelj kampanje je Zaklada Hrvatska kuća srca osnovana od Grada Zagreba radi promicanja i unapređenja kardiovaskularnog zdravlja. Suorganizatori kampanje su Hrvatsko kardiološko društvo sa stručnom potporom te Udruga StEPP čiji su članovi, mladi liječnici i studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu osmislili ovu kampanju koju će provoditi diljem Hrvatske. Podršku projektu su dali Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te Hrvatski zavod za javno zdravstvo, dok je Grad Zagreb pokrovitelj cijele kampanje.

Detaljnije na ozivi.me

 


 
2014-09-29 Na vrh
 Simpozij - Nasljeđivanje raka dojke, genetičko testiranje, savjetovanje i profilaktička mastektomija
 

U povodu Mjeseca borbe protiv raka dojke udruga „SVE za NJU!“ organizira Simpozij pod imenom  „ Nasljeđivanje raka dojke, genetičko testiranje, savjetovanje i profilaktička mastektomija“. Simpozij će se održati 2. listopada s početkom u 17 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog liječničkog zbora u Šubićevoj 9 u Zagrebu.


Pozivnica

Program

 

 

 

 

 

 

 


 
2014-09-26 Na vrh
 International Conference on Evolution and Behaviour October 17-19, 2014 Zagreb, Croatia
 

ICEB is a joint project of Student Section for Neuroscience of School of Medicine University of Zagreb and Anthropology Students Club „Anthropos“ and Psychology Students Club „STUP“ of University of Zagreb Faculty of Humanities and Social Sciences.
Student associations operate in accordance with Advisory Board composed of academic experts in the fields of anthropology, psychology, biology, and archaeology.
With ICEB we put emphasis on three major aspects of crucial importance for Conference theme. These are Evolutionary Paradigm, Interdisciplinarity, and Comparative Approach.
Registrations and submissions are open until September 28th, 2014. You can register as paper presenter, poster presenter, or listener. We will be also accepting workshop proposals. All presented p

apers will be published in Conference proceedings! We are looking forward to your contribution and participation!
Pozivnica možete pronaći ovdje
Za više informacija: http://iceb-cro.com/Default.aspx

Filip Đerke,
Student Society for Neuroscience

 

 

 

 

 


 
2014-09-23 Na vrh
 Rezultati razredbenog postupka za upis na sveučilišni diplomski studij sestrinstva ak.god. 2014/15.
 

Lista pristupnika koji su ostvarili pravo upisa u i. semestar sveučilišnog diplomskog studija sestrinstva akademske godine 2014/15. možete pronaći ovdje


 
2014-09-23 Na vrh
 32.Memorijal Sergeja Saltykow-a - 17. i 18. listopada 2014.g.
 

Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu - Zavod za patologiju, Zaklada Sergej Saltykow i Hrvatskog društvo za patologiju i sudsku medicinu pozivaju vas na 32. Memorijal Sergeja Saltykow-a koji će se održati 17. i 18. listopada 2014.g. u prostorijama Zavoda za patologiju (Šalata 10) u Zagrebu.

Program se nalazi ovdje.


 
2014-09-22 Na vrh
 Hrvatsko društvo mladih liječnka HLZa poziva na tribinu “S MINISTROM O SPECIJALIZACIJAMA” 25. rujna (četvrtak) u 18 sati
 

Tribina Hrvatskog liječničkog zbora u organizaciji Hrvatskog društva mladih liječnika HLZa na čiji poziv ministar zdravlja prim. dr. Siniša Varga i njegov tim dolaze razgovarati o jednom od gorućih problema edukacije mladih liječnika – specijalističkom usavršavanju. Mnogo je nejasnoća vezanih uz specijaliziranje doktora medicine – od samog natječaja, provođenja iste te polaganja specijalističkih ispita. Ovo će biti idealna prilika za pitati, raspraviti, ukazati na nedostatke i probleme te na taj način usmjeriti rad Ministarstva zdravlja u narednom razdoblju.

Tribina će se održati 25. rujna 2014. (četvrtak) s početkom u 18 sati - Hrvatski liječnički dom, Šubićeva 9, Zagreb (Velika dvorana).

Detaljnije uskoro na www.hdml.hr


 
2014-09-15 Na vrh
 UPISI - POTVRDA O ZDRAVSTVENIM I PSIHOFIZICKIM SPOSOBNOSTIMA ZA STUDIJ MEDICINE
 

Pristupnici za upis Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prilikom prijave za polaganje razredbenog ispita na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dužni su priložiti potvrdu nadležnog liječnika službe za školsku i adolescentnu medicinu o zdravstvenim i   psihofizičkim sposobnostima za studij medicine.

Pristupnicima koji dolaze iz drugih zemalja u kojima postoji služba za školsku i adolescentnu medicinu, potvrda o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine će se uvažiti.

Ukoliko u zemljama iz koji dolaze ne postoji služba za školsku i adolescentnu medicinu, pregled za izdavanje potvrde o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine moguće je obaviti u Centru za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pregledi se obavljaju u ambulanti Centra za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Šalata 4 (prizemlje, lijevo), uz prethodnu predbilježbu na e-mail adresu: studamb@mef.hr.

Pristupnici sa sobom trebaju ponijeti: osobne dokumente (osobna iskaznica ili putovnica), potvrdu o provedenom cijepljenu u predškolskoj i školskoj dobi i medicinsku dokumentaciju koju posjeduju o do sada utvrđenim bolestima i poremećajima zdravlja.

Radi mogućnosti obavljanja dodatnih potrebnih pregleda i pretraga te prikupljanja potrebne medicinske dokumentacije, preporuka je predbilježiti se za pregled do 11. lipnja 2014. godine.

Voditelj Centra za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Vesna Jureša, dr. med.

specijalist školske medicine

 


 
2014-06-06 Na vrh
 Dan doktorata 2014.
 

 PhD Day 2014

Doktorski studij Biomedicina i zdravstvo
Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
poziva sve zainteresirane na

DAN DOKTORATA 2014.

koji će se održati 23. svibnja 2014.
s početkom u 10:00 sati u prostorima Fakulteta

Pozvani predavač dr. Steven Živko Pavletić (NCI/NIH, USA) održat će predavanje pod naslovom Chronic Graft-Versus-Host Disease - How to Address New Challenges in Clinical Research. Također, naša 174 doktoranda prikazat će prijedloge i dosadašnje rezultate svojih istraživanja posterima i kratkim usmenim izlaganjima.

Najvažniji cilj Dana doktorata je da se mladi istraživači međusobno upoznaju, izlože svoje rezultate i ideje kritici kolega, ali i šire znanstvene javnosti, te da se potaknu istraživanja kao najvažniji dio doktorskih studija.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću dodatno ohrabrite najmlađe istraživače u znanstvenom radu kojeg tek počinju.

Program Dana doktorata 2014.

Opširnije


 
2014-05-16 Na vrh
 Rezultati izbora za zastupnike Sabora Sindikata
 
 

 
2013-10-31 Na vrh
 Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ (FOTO prilog)
 

Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala se u petak 25.10.2013. godine u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, a predvodio ju je dr. Zvonimir Kurečić.


 
2013-10-28 Na vrh
 Izbor nastavnih baza za Kliničku propedeutiku
 

Izbor nastavnih baza za Kliničku propedeutiku za studente 3. godine započinje 16.10.2013 u 9 sati i završava 18.10,2013 u 13 sati

KBC Zagreb                148 studenata

Dubrava                     28 studenata

Merkur                       48 studenata

Vinogradska i Sv. Duh  59 studenata

Poveznica na aplikaciju


 
2013-10-16 Na vrh
 HOW TO REGENERATE A BROKEN HEART?
 

Pozivamo vas na predavanje koje će se, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije, održati u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, a u sklopu obilježavanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu koji ove godine ima za temu: Istraživanja, otkrića i inovacije: Italija  znanja.

U sklopu navedene manifestacije, ugledni gost iz Italije, profesor Mauro Giacca, direktor Međunarodnog centra za genetsko inženjerstvo i biotehnologiju u Trstu, održati će predavanje iz područja regenerativne medicine na temu regeneracije ljudskog srca nakon infarkta putem matičnih stanica.http://www.icgeb.trieste.it/mauro-giacca.html

Predavanje će se održati  u utorak, 22. listopada 2013. u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju u 13,45.

Prof.dr.sc. Davor Ježek

Prodekan za međunarodnu suradnju

Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu


 
2013-10-09 Na vrh
 Nastupno predavanje dr.sc. Irena Hrstić i dr.sc. Mirjana Kalauz
 

P O Z I V

izvanredna sjednica Katedre za internu medicinu održati će se u

petak 04. 10. 2013. godine u 12,00 sati

U DVORANI HAHN EDUKACIJSKOG CENTRA NA REBRU

Dnevni red:

1. Nastupno predavanje dr.sc. Irena Hrstić – Kronični virusni hepatitis

2. Nastupno predavanje dr.sc. Mirjana Kalauz - Akutni pankreatitis

Tajnik Katedre: Pročelnik Katedre:

Doc. dr.sc. Darko Kaštelan Prof.dr.sc. Branimir Anić


 
2013-10-02 Na vrh
 Izbor nastavnih baza za prvi turnus Interne medicine
 

Izbor nastavnih baza za prvi turnus Interne medicine
     

Izbor nastavnih baza za prvi turnus Interne medicine počinje 01.10.2013. u 11 sati i završava 03,10,2013. u 13 sati.

Broj studenata po nastavnim bazama

Rebro                                64

Vinogradska i Sv.Duh     24

Merkur                               23

Dubrava                            16


Poveznica na aplikaciju


 
2013-10-01 Na vrh
 OBAVIJEST STUDENTIMA 6. GODINE STUDIJA - dežurstva
 

OBAVIJEST STUDENTIMA 6. GODINE STUDIJA

U ak. g. 2013./2014. Prema nastavnom planu studenti 6. godine studija dužni su odraditi dežurstva i to:

Na klinikama za internu medicinu 2 dežurstva /12 sati ukupno/

Na klinkama za psihijatriju 1 dežurstvo /8 sati ukupno/

Na klinici za pedijatriju 2 dežurstva /10 sati ukupno/

Na klinika za ginekologiju 2 dežurstva /12 sati ukupno/

Na klinici za zarazne bolesti 1 dežurstvo /8 sati ukupno/

Na klinikama za kirurgiju 2 dežurstva /10 sati ukupno/

Izbor klinika u kojima će se odrađivati dežurstva započet će u utorak 01. listopada 2013.

Dežurstva započinju 03. listopada. 2013.


 
2013-09-30 Na vrh
 Mrtvozornštvo obavijest studentima 6.god. u ak.god. 2013/14.
 

Studenti 6.g. obvezni su prijaviti dva dana mrtvozorništva koje će se voditi kao jedan izborni predmet. Maksimalno se može prijaviti dva studenta po danu. Mrtvozorništvo počinje 03.10.2012. a prijaviti se mogu u kontinuirano do kraja akademske godine po principu prijava za dežurstvo. (link)

Studenti trebaju ispisati obrazac koji je ponuđen i ovjeriti ga potpisom i pečatom nastavnika s kojim su taj dan odradili mrtvozorništvo.


 
2013-09-30 Na vrh
 Nastava iz predmeta Anatomija započeti će u ponedjeljak 30.09.2013. u 10h
 

Nastava iz predmeta Anatomija započeti će u ponedjeljak 30.09.2013. u 10h uvodnim predavanjem koje će se održati u predavaonici Zavoda za anatomiju "Drago Perović".


 
2013-09-26 Na vrh
 Priopćenje za javnost vezano uz uvjete upisa na integrirani studij medicine na Medicinskom fakultetu
 

Priopćenje za javnost vezano uz uvjete upisa na integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2011/2012.


 
2010-12-28 Na vrh
 Suglasnost Senata Sveučilišta o promjeni kriterija upisa na Medicinski fakultet
 

ODLUKA Senata Sveučilišta u Zagrebu kojom se daje suglasnost Medicinskom fakultetu Sveučilista u Zagrebu na promjenu kriterija upisa studenata u 1. godinu studija u akademskoj godini 20I1./20I2.

 

Odluka (pdf)


 
2010-12-16 Na vrh
 XXVIII SALTYKOW MEMORIAL MEETING
 

Institute of Pathology

University of Zagreb School of Medicine

XXVIII SALTYKOW MEMORIAL MEETING


Placental pathology

Prof. Michael Wells, UK
Prof. Marina Kos, Croatia

Second announcement (pdf)


 
2010-10-19 Na vrh
 Pokrenuta je on line studentska anketa - riječ prodekana za nastavu
 

Dragi kolege studenti,

„on line“ studentska anketa koja je prošle akademske godine prošla testnu fazu, otvorena je za sve predmete svih godina. Ovakav način ispunjavanja ankete omogućava vrlo brzu evaluaciju rezultata te, od svih željenu, brzu povratnu informaciju. Ova anketa zahtijeva i određeni nivo akademske suradnje – ispunjava se tek nakon odslušanog predmeta, ocjenjuju se samo nastavnici čiju nastavu je student pohađao. Nadamo se da ćete prihvatiti ovu anketu, njenim ispunjavanjem pomoći u unaprjeđivanju studija te na taj način pomoći i sebi i svojim kolegama. U odnosu na „papirnatu“ ova anketa je bitno fleksibilnija i s vremenom će se moći prilagođavati i vašim sugestijama (a nadamo se da će ih biti).

 Vaš prodekan za nastavu


 
2010-10-18 Na vrh
 Otvoren je jesenski upisni rok za 8. generaciju CARNetove E-learning akademije
 

Otvoren je jesenski upisni rok za 8. generaciju CARNetove E-learning akademije, na programe E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design.

Prijave i upisi traju od 23. kolovoza do 15. rujna, a nastava pocinje 30. rujna 2010. godine.

Programi E-learning akademije namijenjeni su voditeljima obrazovnih ustanova, profesorima, nastavnicima i tehnickom osoblju te svimakoji žele naučiti kako voditi e-learning projekte, izraditi online obrazovne materijale i poučavati putem Interneta. Svaki program traje dva semestra i odvija se najvećim dijelom online, uz tri radionice u učionici.

Vise informacija o programima i uvjetima upisa, kao i online prijavnicu, potražite na adresi http://www.carnet.hr/ela/upisi. Za dodatne informacije obratite nam se elektronickom postom na adresu ela@carnet.hr ili telefonom na broj (01) 6661-760. Novosti pratite i putem Twittera na adresi http://twitter.com/ELAcademy.

 

E-learning akademija

Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNet

10000 Zagreb

J. Marohnića 5

URL: http://www.carnet.hr/ela

Tel: (01) 6661-760

 


 
2010-08-26 Na vrh
 Počela je 41. Međunarodna fizička olimpijada u Zagrebu
 

U Zagrebu se održava 41. Međunarodna fizička olimpijada od 17. do 25. srpnja ove godine. Glavni organizator je Hrvatsko fizikalno društvo uz suorganizaciju Sveučilišta u Zagrebu, a financijsku potporu pruža Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Grad Zagreb. Međunarodna fizička olimpijada je najveće i najprestižnije natjecanje učenika srednjih škola u znanju fizike koje se organizira svake druge godine od 1967. godine.

s

Ove godine učestvuje oko 400 učenika iz ukupno 82 države. Ekipe zemlje sudionica čini najviše pet natjecatelja i dva voditelja – mentora. Učenici se natječu individualno rješavajući teorijske i eksperimentalne zadatke. Samo natjecanje za natjecatelje traje dva dana, ali za pripremu zadataka na materinjem jeziku učenika i ocjenivanje je potrebno dosta vremena. Na kraju učenicima se dodjeljuju medalje: zlatne, srebrne i brončane kao i na svakoj drugoj olimpijadi. Zanimljivo je da na fizičkoj olimpijadi zlatnu medalju dobiva prvih 8% rangiranih natjecatelja, slijedećih 17% srebrnu, a brončanu medalju 25%. Naši učenici na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi učestvuju od 1992. godine i do sada su osvojili 11 brončanih medalja.

Ninoslav Rudman (drugi s lijeva) i Paula Bartovčak s veselim natjecateljima.

Organizacija olimpijade u Zagrebu uključuje i brigu o 400 natjecatelja, 150 voditelja – mentora te još stotinjak gostiju. Organizacijski odbor 41. Međunarodne fizičke olimpijade, čiji svi članovi participiraju na volonterskoj razini, oslanja se na pomoć 120 volontera – vodiča i logističara te 80 volontera - ocjenjivača. Među volonterima sam pronašla i dvoje naših studenata medicine („očistili“ su prvu godinu). Paula Bartovčak je kao vodič zadužena za pet veselih učenika iz Gruzije, a Ninoslav Rudman pak radi na help desku. Radno vrijeme naših volontera je od 0 do 24 sata svih 8 dana trajanja olimpijade.

s

 

Ninoslav Rudman (prvi s lijeva) i Paula Bartovčak (donji red u sredini) s kolegama volonterima.

No, nije sve na olimpijadi samo fizika. Naši gosti će posjetiti Krapinu, NP Plitvička jezera, Muzej Nikole Tesle u Smiljanu, Zadar i Crikvenicu. Nadamo se da će natjecatelji ostvariti dobre rezultate i da će im posjet našoj domovini ostati u lijepom sjećanju. Također se nadamo da će organizatori i njihovi pomagači - volonteri nakon završetka olimpijade otići na miran i zaslužen godišnji odmor.

 

 

Sanja Dolanski Babić, volonter - ocjenjivač

 

 


 
2010-07-20 Na vrh
 Izbori u sindikatu
 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja

Podružnica Medicinskog fakulteta

 

 

Poštovani članovi Sindikata

 

Nakon četiri godine ponovno je vrijeme za nove izbore u Sindikatu. Biramo zastupnike u podružnici koji će tada biti i naši predstavnici na Saboru Sindikata za izbor novog čelništva Sindikata znanosti.

U privitku Vam dostavljamo materijale za predstojeće izbore.

Molimo Vas da ih pročitate te u priloženi formular upišete svoj prijedlog kandidata za zastupnike i listić dostavite do 14. listopada g. Mići Koraću , Tajništvo Fakulteta, Kadrovska služba, soba 211.

Izbori na našoj podružnici održat će se od 26. do 28. listopada 2009. u vremenu od 11-15 sati u sobi g. Mići Koraću , Tajništvo Fakulteta, Kadrovska služba, soba 211.

Ujedno vas pozivamo na sastanak Sindikalne podružnice MF koji će se održati u srijedu 14. listopada 2009. u 13,30 sati u Novoj vijećnici na II katu dekanata Fakulteta,.

Dnevni red:

1) Informacije o predstojećim izborima

2) Imenovanje izbornog povjerenstva

3) Izvješće o radu Podružnice u proteklom mandatu

4) Razno

 

Glavni povjerenik

Sindikalne podružnice

 

Mr. sc. Maja Balarin

Opširnije obavijesti na stranicama NSZVO

 


 
2009-10-02 Na vrh
  Povoljnija kupnja školskih udžbenika i pribora
 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja potpisao je ugovor s tvrtkom PROFIL INTERNATIONAL d.o.o. koji članovima Sindikata omogućuje kupnju školskih udžbenika i pribora po povoljnijim uvjetima:

  • popust od 7% za obročno plaćanje do 8 rata bez kamata putem obustave na plaću kupca, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • popust od 5% za obročno plaćanje do 10 rata bez kamata putem obustave na plaću kupca, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • besplatni plastični omoti za udžbenike, radne bilježnice i ostale priručnike
  • besplatna dostava u Hrvatskoj na unaprijed dogovorene lokacije (s time da se dostava ne vrši do kućnih vrata svakog pojedinog kupca/člana NSZ)

 

 

Kako povoljnije kupiti školske udžbenike i pribor?

 

Prodaja školskih udžbenika i pribora po gore navedenim uvjetima organizira se isključivo putem sindikalnih podružnica koje narudžbenice prodavatelja distribuiraju svojim članovima.

Obavještavamo sve sindikalne podružnice da narudžbenice za školske udžbenike i pribor mogu preuzeti s naše web stranice http://www.nsz.hr/novosti-ostale-vijesti.php?NID=397

Svatko tko se odluči kupovati školske udžbenike i pribor pod gore navedenim uvjetima, dužan je potpisati izjavu o obustavi plaće, istu ovjeriti u računovodstvu kod svog poslodavca te je dostaviti sindikalnoj podružnici (sindikalnom povjereniku ili osobi koju sindikalni povjerenik ovlasti za odrađivanje ovog posla).

Obavještavamo sindikalne podružnice da izjavu o obustavi  plaće također mogu preuzeti s gore navedene web stanice i uručiti je zainteresiranim kupcima.

 

Ostale ugovorene povoljnosti

 

Obavještavamo da je potpisan i ugovor između Matice hrvatskih sindikata i PROFIL MULTIMEDIJA d.o.o., temeljem kojeg svi članovi Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i ostali članovi sindikata uključenih u Maticu ostvaruju sljedeće povoljnosti:

 

  • popust od 7% za gotovinsko plaćanje na cjelokupan asortiman u Profilovim multimedijalnim knjižarama, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • trajan popust od 10% za gotovinsko plaćanje na sva Profilova izdanja popularne knjige u Profilovim multimedijalnim knjižarama, počevši od 01. studenog 2009. godine.

 

Za ostvarenje gore navedenih popusta na gotovinsko plaćanje, kupac je pri kupnji u Profilovim multimedijalnim knjižarama dužan prilikom plaćanja predočiti osobnu iskaznicu te člansku iskaznicu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.


 
2009-08-25 Na vrh
 Sindikat - referendum o prihvaćanju sporazuma o plaćama
 

NEZAVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

Independent Union of Research and Higher Education Employees of Croatia

Sindikalna podružnica Medicinskog fakulteta, Zagreb, Šalata 3

 

sind

Poštovani članovi,

 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja raspisao je referendum o prihvaćanju sporazuma o plaćama.

Referendum će se u našoj ustanovi održati:

- u ponedjeljak, 8. lipnja od 9 do 15 sati

- u utorak, 9. lipnja od 9 do 15 sati

Glasačka mjesta:

I. Ured g. Miće Koraća, s. 211, II. kat nove zgrade dekanata, Šalata 3

II. Ured gđe Slavice Barbić, s. 123, I. kat, Škola narodnog zdravlja "A. Štampar",

Rockefellerova 4

III. Studentska referada, gđa Velka Despot, Edukacijski centar, KBC Zagreb,

Kišpatićeva 12

Referendum se provodi radi prihvaćanja sporazuma o plaćama koji je 13. svibnja 2009., nakon štrajka, parafiran između Vlade Republike Hrvatske i osam sindikata javnih službi. Sporazum stupa na snagu tek ako ga članovi prihvate na referendumu. Stoga Vas molimo da, nakon što pažljivo pročitate Glasnik, pristupite izjašnjavanju i izrazite svoje stajalište.

 

Glavni povjerenik

mr. sc. Maja Balarin

 


 
2009-06-04 Na vrh
 Komemoracija za mr.sc. Željka Bantića - 29. svibnja 2009. - Dvorana O u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar"
 

Komemoracija za nedavno preminulog

mr.sc. Željka Bantića, dr.med., umirovljenog dugogodišnjeg nastavnika

Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

održati će se

u petak, 29. svibnja 2009. godine s početkom u 13 sati

u dvorani O (II. kat) Škole narodnog zdravlja
„Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, Zagreb.


 
2009-05-29 Na vrh
 XCARNet - nova generacija uredjaja za pristup Internetu na području grada Zagreba
 

Postovani korisnici,


Ovim putem Vas obavijestavamo da ce tvrtka B.net tijekom mjeseca
prosinca izvrsiti prelazak na novu generaciju uredjaja za pristup
Internetu na sirem podrucju grada Zagreba. Kako nova generacija
uredjaja ne podrzava PPPoE tehnologiju koju su korisnici XCARNet
paketa do sada koristili neophodno je izvrsiti odredjene promjene u
tehnologiji prihvata korisnickih podataka tako da cete od sada za
spajanje morati koristiti PPTP umjesto dosadasnje PPPoE veze.

Prebacivanje korisnika na nove uredjaje planirano je kroz mjesec
prosinac. Od trenutka prelaska korisnici XCARNeta se vise nece moci
spojiti putem PPPoE veze na CARNet mrezu i Internet. Umjesto toga
morat ce kreirati i pokrenuti novu PPTP vezu.

Detaljne upute za spajanje putem PPTP svaki korisnik ce dobiti na
kucnu adresu, a snjima i planirani datum prelaska za pojedinog
korisnika. Termini prelaska po kvartovima u Zagrebu ce biti objavljeni
na sluzbenim Internet stranama usluge CARNeta i tvrtke B.net.

Za sve informacije vezane za prijelaz mozete se obratiti na B.netov
helpdesk: 062/100-101

Unaprijed se ispricavamo na smetnji i eventualnim prouzrocenim
neugodnostima,

         Darko Paric


 
2008-11-30 Na vrh
 Stipendije za mlade istraživače
 

Obavijest o mogućnostima dobijanja stipendije za mlade istraživače različitih područja i interesa.
Nadam se da ćete naći zainteresirane u vašoj ustanovi.

S poštovanjem,
  

                Irena Stopfer, Sveuciliste u Zagrebu

 

Opširnije (pdf)


 
2008-09-20 Na vrh
 Raspisan je natječaj za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju
 Raspisan je natječaj za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju za akademsku godinu 2008./2009. i financijsku potporu studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove u ljetnom semestru.
Rok za prijavu: 15. listopada 2008.

 
 
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
 
 
na temelju Odluke Agencije za mobilnost i programe Europske unije  (Klasa: 65-03/08-06-01, ur. broj: 359-01/08/01), Odluke Senata od 16. rujna 2008. i sklopljenih bilateralnih sporazuma sa stranim visokoškolskim ustanovama raspisuje
 
NATJEČAJ

 
za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju za ak. god. 2008./2009. i financijsku potporu studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove u ljetnom semestru

 OPŠIRNIJE NA STRANICAMA SVEUČILIŠTA


 
2008-09-19 Na vrh
 Obavijest o autoriziranom pristupu na računala u holu fakulteta
 

E D U P O I N T

Na web adresi http://www.carnet.hr/casopis objavljen je novi broj casopisa Edupoint.

Iz novog broja izdvajamo:

clanak g. Damira Ristera o e-ucenju i tome kako online tecajevi mogu zadovoljiti specificne obrazovne potrebe darovite djece

clanak gdje. Susan Lowes o iskustvima nastavnika koji osim u ucionici poducavaju i putem online nastave

najnovije vijesti i zanimljivosti vezane uz primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju

Ukoliko i vi zelite pisati za casopis Edupoint, predlazemo vam da procitate upute za autore (http://www.carnet.hr/casopis/upute)

te da nam elektronickim putem na adresu edupoint-urednistvo@carnet.hr posaljete kratki sazetak teme o kojoj biste zeljeli pisati.


 Obavijest o autoriziranom pristupu na računala u holu fakulteta

Obavještavamo da će se od utorka 26. veljače 2008. na računala u holu fakulteta moći pristupiti autorizirano koristeći se AAI@EduHr korisničkim računom.

Za autorizirani pristup i prijavu na računalima u holu potrebno je koristiti vlastiti AAI@EduHr korisnički račun (primjer@mef.hr) (primjer@sfzg.hr)

Po završetku rada na računalu obavezna je odjava (START-LOG OFF)Pravilnom odjavom sprječavate zlonamjerno korištenje vlastitog korisničkog računa.

Sve zlonamjerne radnje (nepoćudni sadržaji, korištenje P2P programa, pokušaji mijenjanja sistemskih datoteka…) na računalu bit će oštro sankcionirane.

Za moguća pitanja obratite se odsjeku za informatičku djelatnost

CARNet koordinator

Darko Marinović, prof.


 
2008-02-26 Na vrh
 PhD Program Molecular Medicine, Medical University of Graz, Austria
 

PhD Program Molecular Medicine
Medical University of Graz, Austria
17 positions for graduate students

Starting October 1, 2008

Application Deadline: March 9, 2008

The Medical University of Graz offers a PhD-Program in Molecular Medicine taught in English.

The program provides cutting-edge education with respect to the molecular basis of human diseases and therapeutics. The thesis projects will focus on various aspects of metabolic diseases, inflammation, and cancer and integrate basic, applied, and clinical sciences, as well as a wide spectrum of experimental techniques.

The program offers multidisciplinary training in Molecular Medicine in a productive and international environment. Successful applicants will carry out individual research projects and participate in lectures, courses, journal clubs, thesis seminars, congresses etc.

Admitted PhD-students will be employed for 3 years including social benefits. Applicants must hold a master degree in Medicine, Chemistry or Life Sciences. Good written and spoken English skills are required.

Further information and application forms are available at: http://www.meduni-graz.at/phd/

Applications must be submitted only on the requested forms by e-mail to: PhD-molmed@meduni-graz.at

Program(pdf)


 
2008-01-22 Na vrh