Naslovnica >O nama >Osnovni podaci >Vijesti >Arhiva (Novosti)  
Arhiva (Novosti)
 Edukacija za SEN aplikaciju
 

Poštovane kolegice i kolege!

Edukacija za aplikaciju SEN održati će se 27.08,28.08.31.08 i 01.09 u 13 sati u računalnoj učionici pored referade za diplomski studij na Šalati 3. Edukacije je zamišljena kao razgovor i rješavanje problema koji su se pojavili pri upisu nastavnih planova u aplikaciju. Pretpostavljam da postoje zajednički problemi koje možemo u interaktivnoj komunikaciji riješiti ili, ako su povezani sa samim sistemom, proslijediti autorima programa na FER.

Srdačan pozdrav

Doc.dr.sc. Ozren Gamulin


 
2015-08-24 Na vrh
 Konferencija Hrvatski kvalifikacijski okvir: znanje i kreativnost, 22. i 23.10.2015., MZOS - poziv mladim istraživačima
 

Poštovani,

Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala organizira konferenciju Hrvatski kvalifikacijski okvir: znanje i kreativnost koja će se održati 22. i 23. listopada 2015. u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. 

Na dvodnevnoj će konferenciji g. Vladimir Kvetan, stručnjak iz Europskog centra za razvoj strukovnog obrazovanja (CEDEFOP-a), predstaviti CEDEFOP-ov model predviđanja potrebnih vještina na tržištu rada, a na okruglim stolovima raspravit će se o temama vezanim uz javne politike u području obrazovanja i zapošljavanja. Osim toga, predviđeno je i predstavljanje projekata vezanih uz razvoj i primjenu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira. 

U programu konferencije bit će i posebna istraživačka sekcija posvećena prezentaciji prijedloga i rezultata istraživanja mladih istraživača koja su tematski vezana uz razvoj Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira, Europskoga kvalifikacijskog okvira, modeliranje i predviđanje budućih potreba tržišta rada, analizu obrazovnog sustava, razvoj karijere mladih stručnjaka i istraživača, analize uvođenja promjena i inovacija u obrazovni sustav i sl. Istraživači će prezentirati i plakate vezane uz teme svojih istraživanja. 

Ukoliko ste jedan od mladih istraživača koji se bavi nekom od navedenih tema ili ste tek u postupku njezinog prethodnog istraživanja, pozivamo Vas da se prijavite za prezentaciju svojeg istraživačkog rada i pridonesete kvaliteti konferencije. Rok za prijavu i dostavu sažetka je 22. rujna 2015. (e-adresa: nvrljp@mzos.hr). Najboljem radu koji se odnosi na navedene istraživačke teme pripast će posebno priznanje i novčana nagrada za sudjelovanje na konferenciji u iznosu od 7.000 kn bruto.

S poštovanjem, 

Nacionalno vijeće za razvoj ljudskih potencijala

  

  

 
2015-08-22 Na vrh
 Veliki uspjeh naših studenata na međunarodnom natjecanju iz fiziologije
 

Početkom kolovoza u Kuala Lumpuru (Malezija) na University of Malaya održan je 13th Intermedical School Physiology Quiz (IMSPQ). Ove godine po prvi su puta sudjelovali i naši predstavnici: Karlo Toljan, Filip Đerke, Ines Bosnić, Sandra Jadranić i Siniša Čikić, pod mentorstvom prof. Zdenka Kovača te ostvarili zapažen uspjeh. U konkurenciji 95 timova iz cijeloga svijeta naši su se predstavnici plasirali u drugo dio natjecanja i ostvarili drugo mjesto u svojoj skupini. Prvi dio natjecanja bio je pismeni ispit koji se piše pojedinačno, kasnije se gleda ukupan zbroj bodova cijelog tima. Najboljih 30 ekipa prolazi dalje u usmeni dio natjecanja. U usmenom dijelu se postavljaju pitanja svakom članu tima, a odgovor ocjenjuje tročlana komisija. Naši su predstavnici ostvarili visoki rezultat na vrlo zahtjevnom pismenom ispitu te se u usmenom dijelu plasirali na drugo mjesto u svojoj skupini, nažalost samo prvi iz skupine ide u finale natjecanja. Pobjednici su bili ekipa iz Indije (ujedno pobjednici nacionalnog natjecanja u Indiji).

Osim znanja iz fiziologije, naši su studenti na Malezijskom sveučilištu predstavili Medicinski fakultet te Sveučilište u Zagrebu. Kolegama iz Malezije, ali i ostalih Azijskih zemalja, posebno se dojmio naš način svladavanja gradiva kroz tri različita kolegija (Temelji neuroznanosti, Fiziologija i Patofiziologija). Predsjednika natjecanja dr. Chenga, posebno je dojmio naš način učenja preko etiopatogenetskih čvorova.

Čestitamo našim studentima i mentoru!


 
2015-08-21 Na vrh
 Demanti naslova “Prijemni smo uveli jer je na medicini previše djevojaka” u dodatku Jutarnjeg lista “Magazin” od 25.7.2015.
 

Akademik Davor Miličić STUDENTIMA MEDICINE I SVEKOLIKOJ HRVATSKOJ JAVNOSTI

Demanti naslova “Prijemni smo uveli jer je na medicini previše djevojaka” u dodatku Jutarnjeg lista  “Magazin”  od subote, 25. srpnja 2015.

U najavama i na internetskim portalima objavljena je najava intervjua samnom koje potpisuje gospodin Dobroslav Silobrčić. Tekst intervjua napisan je korektno, međutim naslov koji je u sklopu tzv. opreme teksta objavio urednik Magazina predstavlja najgrublju, besramnu uvredu Medicinskog fakulteta i mene osobno.

Sadržaj i poruka naslova niti najmanje ne odgovaraju mojoj izjavi vezanoj uz prijamne ispite na Fakultetu. Naslov je seksistički, diskriminatoran i apsolutno nedoličan civiliziranome društvu.

Jedini cilj prijamnog ispita na Medicinskom fakultetu jest odabir najkvalitetnijih i najmotiviranijih budućih studenata. To je ujedno i jedini kriterij kojim sam se oduvijek ravnao i u odabiru mladih kolega u Klinici i oduvijek sam se gnušao bilokakve diskriminacije, uključujući naravno i spolnu diskriminaciju, o čemu se svatko zainteresiran može izravno uvjeriti kako na Fakultetu tako i u Klinici kojoj sam na čelu.

Budući da je riječ o besramnom kršenju novinarske etike i najgrubljem vrijeđanju, ukoliko sporni naslov ne bude povučen, pokrenut ću i sudski postupak protiv Jutarnjeg lista.

Ako je itko kojim slučajem mogao pomisliti da je sporni naslov potekao od mene, duboko se kajem i ispričavam svima radi ovoga nesporazuma.

Zagreb, 24. srpnja 2015.                                        Davor Miličić


 
2015-07-24 Na vrh
 IZMJENA POZIVA na Uvodno predavanje Dekana Medicinskog fakulteta za studente I godine studija
 

REPUBLIKA HRVATSKA
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
MEDICINSKI FAKULTET


KLASA: 602-04/15-26/1
URBROJ: 380-59/10103-15-462/475
Zagreb, 15. srpnja 2015.

P O Z I V

na Uvodno predavanje Dekana Medicinskog fakulteta za studente I godine studija upisane u ak. godini 2015/2016, koje će se održati 21. rujna 2015. (ponedjeljak) u 13,00 sati u dvorani “Miroslav Čačković”, Medicinski fakultet, Šalata 3b.

Dnevni red:
1. Uvodno predavanje dekana (10 min)
2. Predstavljanje prodekana Medicinskog fakulteta (10 min)
3. Predstavljanje pročelnika katedri I godine studija i izlaganje pročelnika (do 5 minuta)
4. Mrežne stranice Medicinskog fakulteta – Danko Relić, dr. med. (10 min)
5. MEF – LMS – doc. dr. sc. Mirza Žižak (10 min)
6. Predstavljanje studentskog časopisa Medicinar – Ivana Trivić(5 min)
7. Što vam pružaju knjižnice Medicinskog fakulteta – dr. sc. Lea Škorić (10 min)
8. Predstavljanje usluga Sveučilišnog računskog centra (Srca) - Nataša Dobrenić (5 min)
9. Predstavljanje Studentskog zbora – Filip Njavro (10 min)
10. Predstavljanje voditelja studentskog mentorskog sustava – Kristijan Dominik Rudež
(1 sat)

Dekan:
Akademik Davor Miličić, v.r.


 
2015-07-16 Na vrh
 Prof. Daniel H. Wreschner "Classical and Avant Garde MUC1 - The MUC1-SEA Domain for Cancer Therapy..."; 7.7. (utorak) u 11 sati, dvorana Mašek
 

Pozivamo sve zainteresirane nastavnike i studente na predavanje kojega će 07.07.2015. održati u dvorani Mašek u 11 sati

 

Prof. Daniel H. Wreschner PhD MD

Dept. Cell Research and Immunology

Faculty of Life Sciences

Tel Aviv University, Israel

 

"Classical and Avant Garde MUC1- The MUC1-SEA Domain for Cancer Therapy and the MUC1-ARF Alternate Reading Frame Protein for Something New"

Prof. dr.sc. FlorianaBulic-Jakus, dr.med

Pročelnica Katedre za medicinsku biologiju


 
2015-07-02 Na vrh
 ˝Epigenetic Mechanisms Mediating Between Experience and the Genome˝, dr. Moshe Szyf; 3.7. 15 sati
 

 

Course Coordinators of Graduate and Postgraduate Studies
Students of Graduate and Postgraduate Studies

Invitation to a lecture by

 dr. Moshe Szyf,

Professor at the Department of Pharmacology and Therapeutics, McGill University, Montreal, Canada        

Dear colleagues,

we would like to invite you to a lecture

˝Epigenetic Mechanisms Mediating Between Experience and the Genome˝

that will take place at 15:00 on Friday, July 03, 2015 in the lecture hall of Histology and Embryology department. 

You can find attached professor Szyf´s short CV.


Please forward this information to your colleagues who might be interested in attending the lectures.

        Sincerely,

        Prof. dr.sc. Davor Ježek, v.r.

 


 
2015-06-30 Na vrh
 Objavljen novi broj Gyrusa
 

Tema broja je psiho-neuro-endokrino-imunologija. Osjećaji, nagoni, stres, odupiranje stresu i popratne neuroendokrine promjene utječu na imunost i otpornost prema bolesti, ali i obratno. Što je to stres? Je li stres nešto dobro ili loše? Stres utječe na sve organe i tkiva, izaziva vrlo intrigantne odgovore i reakcije, no prvi sustav koji je zahvaćen i promijenjen stresom je živčani.

U novom Gyrusu saznajte još i koja je uloga habenula u depresiju, kako se odabiru kandidati za kirurško liječenje epilepsije, koja je uloga melatonina u imunosnom sustavu i još mnogo zanimljivih tema.

Donosimo Vam i intervju s doc.Marijanom Braš, a izvješća s konferencija i tečajeva u proteklom razdoblju.

PDF verzija (link): http://www.mef.unizg.hr/druga.php?grupa=070809000000

Besplatna elektronička pretplata (link): https://docs.google.com/forms/d/1VIWNtHck5wqh0UWhCCpALNm-dGnoBU-fkuFbi7VFcwA/viewform

Uživajmo čitajući,

urednički kolegij

 

 


 
2015-06-30 Na vrh
 Potpisan Ugovor o suradnji između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kliničkog bolničkog centra Zagreb
 

Pod visokim pokroviteljstvom ministra zdravlja Republike Hrvatske,  prim. Siniše Varge, danas je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb svečano potpisan Ugovor o suradnji u radu Centra za translacijska i klinička istraživanja između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kliničkog bolničkog centra Zagreb. Ugovor su potpisali savjetnik sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb za znanost i razvoj prof. dr. sc. Fran Borovečki, po ovlaštenju sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb prof. dr. sc. Hrvoja Vrčića, i dekan Medicinskog fakulteta akademik Davor Miličić.

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni ugledni gosti i uzvanici kojima su se obratili ministar zdravlja Siniša Varga, savjetnik sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb za znanost i razvoj Fran Borovečki, dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu akademik Davor Miličić i pročelnica Centra za translacijska i klinička istraživanja prof. dr. sc. Nada Čikeš.

Kako je istaknuto na događanju, Centar za translacijska i klinička istraživanja osnovan je temeljem zajedničkih odluka Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Kliničkog bolničkog centra Zagreb 2009. godine, kao prva ustanova za translacijska istraživanja u jugoistočnoj Europi. Tijekom svojeg postojanja Centar je ostvario brojna postignuća i zamjetne rezultate, uključujući i dodjeljivanje prvog, i za sada jedinog, kolaborativnog projekta financiranog od strane Europske komisije u sklopu Okvirnog programa 7 u kojem je koordinator institucija iz Republike Hrvatske, te dobivanje statusa Znanstvenog centra izvrsnosti za regenerativnu i reproduktivnu medicinu RH. Produktivnost Centra vidljiva je i kroz brojne publikacije objavljenje u vodećim svjetskim znanstvenim časopisima i patentne prijave koje su podnesene na osnovu rezultata znanstvenih istraživanja, a projekti provođeni u Centru rezultirali su između ostalog i istraživanjem usmjerenim k razvoju novog lijeka za regeneraciju kostiju i naprednog genskog čipa za dijagnostiku neurorazvojnih bolesti.

Savjetnik sanacijskog upravitelja KBC-a Zagreb za znanost i razvoj Fran Borovečki naglasio je važnost aktivnosti vezanih uz Centar za translacijska i klinička istraživanja u svrhu osiguravanja povećane kompetitivnosti hrvatskih istraživača u privlačenju međunarodnih sredstava za financiranje biomedicinskih istraživanja, te u konačnici poboljšanja zdravstvene zaštite za građane Republike Hrvatske kroz primjenu najmodernijih biomedicinskih metoda. Akademik Davor Miličić podsjetio je na povezanost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i KBC-a Zagreb, kao najveće nastavne baze, te je najavio nove aktivnosti koje bi trebale voditi k uspostavljanju Sveučilišne bolnice, što bi uvelike unaprijedilo edukaciju novih generacija liječnika.

Cilj Ugovora je osigurati novi administrativni okvir koji će omogućiti unapređenje postojeće infrastrukture, proširenje izvora financiranja s fokusom na sredstva Europske unije, te razvoj primijenjenih istraživanja sa svrhom proširenja ponude novih dijagnostičkih i terapijskih postupaka.


 
2015-06-17 Na vrh
 Medical Information Conference Croatia (MICC 2015.) - 18. lipnja 2015. (Biološka dvorana)
 

Medical Information Conference Croatia (MICC 2015.) održat će se 18. lipnja 2015. na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Biološka dvorana). Ovogodišnji MICC pod naslovom „Što se krije iza recenzije?“ bit će posvećen recenzijskom postupku u biomedicinskim znanostima. U prvom dijelu dana izlagači će upoznati sudionike s razvojem, problematikom i trendovima u postupcima recenzije, nakon čega će slijediti usklađena rasprava urednika časopisa. U drugom dijelu dana praksa recenzije u znanosti bit će prikazana iz međunarodne perspektive. Bit će govora o evaluaciji znanstvenoga rada ali i pripremi i prijavi EU projekata. Program je dostupan putem poveznice http://ark.mef.hr/MICC/.

Skup boduje Hrvatska liječnička komora (aktivno sudjelovanje 15 bodova, pasivno 10).

Kotizacija se ne plaća. Prijave za skup primaju se do 17. 06. 2015. na e-mail sember@mef.hr.


 
2015-06-16 Na vrh
 Dobitnici Rektorove nagrade za akademsku godinu 2014./2015.
 

Svečanost podjele Rektorove i Posebne Rektorove nagrade za akademsku godinu 2014./2015. održat će se u četvrtak 18. lipnja 2015. u 11 sati na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u dvorani Auditorium Maximum (Unska 3, Zagreb).Tijekom svečanosti, rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras dodijelit će 112 Rektorovih nagrada za najbolje studentske radove i 24 Posebne Rektorove nagrade za izuzetna studentska ostvarenja.

Dobitnici sa našeg Fakulteta su:

Mia Dubravčić "Odgoda elektivne elektrokonverzije u bolesnika s perzistentnom fibrilacijom/undulacijom atrija: svojstva bolesnika i mogući uzroci"

Petra Radić "Lipoprotein povezana fosfolipaza A2 u omjeru prema malim, gustim LDL česticama (sLDL) u serumu bolji je prediktor nepovoljnih kardiovaskularnih događaja u bolesnika sa stabilnom anginom nakon elektivne perkutane koronarne intervencije"

Mario Rašić, Vedran Radonić "Procjena embriotoksičnosti valproata iz infracrvenih spektara metaboloma medija tijekom kulture štakorskog zametka"

Mihovil Plečko, Nia Naletilić "Učinci BMP1-3 neutralizirajućeg protutijela na akutni infarkt miokarda u štakora"

Petra Radić "Lipoprotein povezana fosfolipaza A2 u omjeru prema malim, gustim LDL česticama (sLDL) u serumu bolji je prediktor nepovoljnih kardiovaskularnih događaja u bolesnika sa stabilnom anginom nakon elektivne perkutane koronarne intervencije"

Viktor Domislović, Ilija Jurić, Krešimir Đapić, Goran Glodić, Hrvojka Janković, Iva Biondić, Sven Samošćanec "Ljetna škola hitne medicine u Dubrovniku"

Mario Mašić "147 sekundi za Keniju"

Č E S T I T A M O !!!

Detaljnije ovdje.


 
2015-06-11 Na vrh
 Nacionalna konferencija "Palijativna skrb - brinimo zajedno"; 12.6. (petak)
 

ZIKZ i CEPAMET organiziraju 12.6.2015. godine nacionalnu konferenciju pod nazivom Palijativna skrb-brinimo zajedno, koja će se baviti kompetencijama i edukacijom u palijativnoj skrbi, primjerima dobre prakse i vizijom razvoja palijativne skrbi u zajednici.

Detaljnije ovdje.


 
2015-06-09 Na vrh
 Proljetni koncert pjevačkog zbora studenata Medicinskog fakulteta
 

Pjevački zbor studenata Medicinskog fakulteta u Zagrebu "Lege artis" poziva Vas na tradicionalni Pro-ljetni koncert koji će se održati 3.6.2015. u dvorani Čačković s početkom u 20 sati. Poslušajte što  su budući mladi doktori pripremili za Vas te se nakon koncerta malo zasladite s nama!


 
2015-06-01 Na vrh
 Svečani koncert Zagrebačke filharmonije u povodu obilježavanja Dana Grada Zagreba
 

U povodu Dana Grada Zagreba

 

Čast nam je pozvati Vas

 

na koncert Zagrebačke filharmonije

 

koji će se u Parku dr. Franje Tuđmana održati u subotu, 30. svibnja 2015.g. s početkom u 20.30 sati.

 

Izvedbu veličanstvene Carmine Burane Carla Orffa pod ravnanjem dirigenta Vetona Marevcija, uveličat će vokalni solisti: sopranistica Antonia Dunjko, tenor Dejan Maksimilijan Vrbančič i bariton Florian Tavić uz pratnju Akademskog zbora Ivan Goran Kovačić, Dječjeg zbora Zvjezdice, Zbora Muzičke akademije u Zagrebu te Dječjeg opernog zbora.

 

I ove godine proslavimo zajedno Dan Grada Zagreba u veličanstvenoj koncertnoj atmosferi pod modrim zvjezdanim nebom našega Grada!

 

Ulaz na koncert je slobodan.


 
2015-05-29 Na vrh
 Izabran novi dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu - Prof.dr.sc. Marijan Klarica
 

Na izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održanoj u srijedu 27. svibnja 2014.g. za dekana za mandatno razdoblje od akademske godine 2015./16. do 2017./18. izabran je prof.dr.sc. Marijan Klarica.

Prof. Klarica od 1979. do 1984. studirao je i završio Medicinski fakultet u Zagrebu, a od 1985. do 1986. završio je liječnički staž i položio liječnički stručni ispit. Godine 1986.-87. odslužio je vojni rok, 1985. – 88. odslušao je i položio poslijediplomski studij iz Pretkliničke i eksperimentalne farmakologije na Medicinskom fakultetu u Zagrebu i obranio magistarski rad pod naslovom „Uloga osmotski aktivnih tvari u regulaciji intrakranijalnog tlaka“. Godine 1992. obranio je disertaciju „Uloga osmolalnosti likvora u patofiziologiji intrakranijalnog tlaka“ na Medicinskom fakultetu u Zagrebu.

Godine 1985. izabran je za stručnog suradnika na Zavodu za farmakologiju. 1988. izabran je u znanstvenog asistenta u Zavodu za farmakologiju, a nakon obrane disertacije 1992. izabran je za višeg asistenta na istom Zavodu. Od 1991. do 1993. godine radi u Glavnom sanitetskom stožeru RH. Od 1994. do 1995. bio je na postdoktorskom usavršavanju u Synthelabo Recherche u Francuskoj (Pariz). Docent na Zavodu za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Zagrebu bio je od 1997. – 2002.g. Od 2002. do 2007. bio je u zvanju izvanrednog profesora na Zavodu za farmakologiju Medicinskog fakulteta u Zagreub. Od 2007. do dana je redoviti profesor (od 2012. u trajnom zvanju) na Zavodu za farmakologiju. Od 1998.-2000. godine bio je imenovan od strane Dekana za o.d. ravnatelja Centra za kliničku primjernu neuroznanosti, Zagreb. Od 2000. izabran je za ravnatelja Centra za kliničku primjenu neuroznanosti i tu funkciju vršio je do 2009. godine. Od 2009. izabran je za prodekana za upravu i poslovanje Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Od akademske godine 2012./13. pročelnik je Katedre za farmakologiju i predstojnik Zavoda za farmakologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Čestitamo prof. Klarici i želimo mu puno uspjeha u nadolazećem mandatu koji započinje 1. listopada 2015.g.!


 
2015-05-27 Na vrh
 Znanstveni skup "Poremećaji ličnosti: stvarni ljudi, stvarni problemi"; 29. i 30.5.2015.
 

Pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

„Poremećaji ličnosti: stvarni ljudi, stvarni problemi“

Organizatori: Znanstveno vijeće za antropologijska istraživanja, Hrvatsko društvo za psihoanalitičku psihoterapiju, Klinika za psihijatriju Medicinskog fakulteta KBC Zagreb, Centar za unaprjeđenje mentalnog zdravlja Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko društvo za personologiju, poremećaje ličnosti i poremećaje hranjenja (u osnivanju)

Voditelji znanstvenog skupa: doc.dr.sc. Darko Marčinko, prof.dr.sc. Miro Jakovljević i prof.dr.sc. Vlasta Rudan

Datum održavanja: 29. i 30. svibnja 2015.g.

Mjesto održavanja: Knjižnica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, 10 000 Zagreb, Strossmayerov trg 14

Opširnije

 

 


 
2015-04-17 Na vrh
 Poziv na predavanje - Professor Josef Hamacek, 27.10. (ponedjeljak) u 13 sati
 

Centar za translacijska i klinička istraživanja Medicinskog fakulteta i KBC-a Zagreb i Centar za međunarodnu suradnju Medicinskog fakultetapozivaju vas na predavanje prof. Josefa Hamaceka, uglednog gosta sa Sveučilišta u Orléansuiz Francuske, koje će se održati u ponedjeljak, 27. listopada 2014. u 13 sati u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju Medicinskog fakulteta, Šalata 3.

Prof. Josef Hamacek Centre de biophysiquemoléculaire - CBM, CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), Université d’Orléans, Francuska predavat će na temu "Lanthanide probes for optical bioimaging".

 


 
2014-10-22 Na vrh
 UPISI - POTVRDA O ZDRAVSTVENIM I PSIHOFIZICKIM SPOSOBNOSTIMA ZA STUDIJ MEDICINE
 

Pristupnici za upis Sveučilišnog integriranog preddiplomskog i diplomskog studija medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, prilikom prijave za polaganje razredbenog ispita na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu dužni su priložiti potvrdu nadležnog liječnika službe za školsku i adolescentnu medicinu o zdravstvenim i   psihofizičkim sposobnostima za studij medicine.

Pristupnicima koji dolaze iz drugih zemalja u kojima postoji služba za školsku i adolescentnu medicinu, potvrda o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine će se uvažiti.

Ukoliko u zemljama iz koji dolaze ne postoji služba za školsku i adolescentnu medicinu, pregled za izdavanje potvrde o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij medicine moguće je obaviti u Centru za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Pregledi se obavljaju u ambulanti Centra za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na adresi Šalata 4 (prizemlje, lijevo), uz prethodnu predbilježbu na e-mail adresu: studamb@mef.hr.

Pristupnici sa sobom trebaju ponijeti: osobne dokumente (osobna iskaznica ili putovnica), potvrdu o provedenom cijepljenu u predškolskoj i školskoj dobi i medicinsku dokumentaciju koju posjeduju o do sada utvrđenim bolestima i poremećajima zdravlja.

Voditelj Centra za zdravstvenu djelatnost Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Prof. dr. sc. Vesna Jureša, dr. med.

specijalist školske medicine

 


 
2014-06-06 Na vrh
 Dan doktorata 2014.
 

 PhD Day 2014

Doktorski studij Biomedicina i zdravstvo
Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
poziva sve zainteresirane na

DAN DOKTORATA 2014.

koji će se održati 23. svibnja 2014.
s početkom u 10:00 sati u prostorima Fakulteta

Pozvani predavač dr. Steven Živko Pavletić (NCI/NIH, USA) održat će predavanje pod naslovom Chronic Graft-Versus-Host Disease - How to Address New Challenges in Clinical Research. Također, naša 174 doktoranda prikazat će prijedloge i dosadašnje rezultate svojih istraživanja posterima i kratkim usmenim izlaganjima.

Najvažniji cilj Dana doktorata je da se mladi istraživači međusobno upoznaju, izlože svoje rezultate i ideje kritici kolega, ali i šire znanstvene javnosti, te da se potaknu istraživanja kao najvažniji dio doktorskih studija.

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću dodatno ohrabrite najmlađe istraživače u znanstvenom radu kojeg tek počinju.

Program Dana doktorata 2014.

Opširnije


 
2014-05-16 Na vrh
 Rezultati izbora za zastupnike Sabora Sindikata
 
 

 
2013-10-31 Na vrh
 Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ (FOTO prilog)
 

Sveta misa za pokojne darivatelje tijela Zavoda za anatomiju „Drago Perović“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održala se u petak 25.10.2013. godine u crkvi Krista Kralja na Mirogoju, a predvodio ju je dr. Zvonimir Kurečić.


 
2013-10-28 Na vrh
 HOW TO REGENERATE A BROKEN HEART?
 

Pozivamo vas na predavanje koje će se, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Italije, održati u organizaciji Talijanskog instituta za kulturu u Zagrebu, a u sklopu obilježavanja Tjedna talijanskog jezika u svijetu koji ove godine ima za temu: Istraživanja, otkrića i inovacije: Italija  znanja.

U sklopu navedene manifestacije, ugledni gost iz Italije, profesor Mauro Giacca, direktor Međunarodnog centra za genetsko inženjerstvo i biotehnologiju u Trstu, održati će predavanje iz područja regenerativne medicine na temu regeneracije ljudskog srca nakon infarkta putem matičnih stanica.http://www.icgeb.trieste.it/mauro-giacca.html

Predavanje će se održati  u utorak, 22. listopada 2013. u predavaonici Zavoda za histologiju i embriologiju u 13,45.

Prof.dr.sc. Davor Ježek

Prodekan za međunarodnu suradnju

Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu


 
2013-10-09 Na vrh
 OBAVIJEST STUDENTIMA 6. GODINE STUDIJA - dežurstva
 

OBAVIJEST STUDENTIMA 6. GODINE STUDIJA

U ak. g. 2013./2014. Prema nastavnom planu studenti 6. godine studija dužni su odraditi dežurstva i to:

Na klinikama za internu medicinu 2 dežurstva /12 sati ukupno/

Na klinkama za psihijatriju 1 dežurstvo /8 sati ukupno/

Na klinici za pedijatriju 2 dežurstva /10 sati ukupno/

Na klinika za ginekologiju 2 dežurstva /12 sati ukupno/

Na klinici za zarazne bolesti 1 dežurstvo /8 sati ukupno/

Na klinikama za kirurgiju 2 dežurstva /10 sati ukupno/

Izbor klinika u kojima će se odrađivati dežurstva započet će u utorak 01. listopada 2013.

Dežurstva započinju 03. listopada. 2013.


 
2013-09-30 Na vrh
 Mrtvozornštvo obavijest studentima 6.god. u ak.god. 2013/14.
 

Studenti 6.g. obvezni su prijaviti dva dana mrtvozorništva koje će se voditi kao jedan izborni predmet. Maksimalno se može prijaviti dva studenta po danu. Mrtvozorništvo počinje 03.10.2012. a prijaviti se mogu u kontinuirano do kraja akademske godine po principu prijava za dežurstvo. (link)

Studenti trebaju ispisati obrazac koji je ponuđen i ovjeriti ga potpisom i pečatom nastavnika s kojim su taj dan odradili mrtvozorništvo.


 
2013-09-30 Na vrh
 Nastava iz predmeta Anatomija započeti će u ponedjeljak 30.09.2013. u 10h
 

Nastava iz predmeta Anatomija započeti će u ponedjeljak 30.09.2013. u 10h uvodnim predavanjem koje će se održati u predavaonici Zavoda za anatomiju "Drago Perović".


 
2013-09-26 Na vrh
 Priopćenje za javnost vezano uz uvjete upisa na integrirani studij medicine na Medicinskom fakultetu
 

Priopćenje za javnost vezano uz uvjete upisa na integrirani preddiplomski i diplomski studij medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u akademskoj godini 2011/2012.


 
2010-12-28 Na vrh
 Suglasnost Senata Sveučilišta o promjeni kriterija upisa na Medicinski fakultet
 

ODLUKA Senata Sveučilišta u Zagrebu kojom se daje suglasnost Medicinskom fakultetu Sveučilista u Zagrebu na promjenu kriterija upisa studenata u 1. godinu studija u akademskoj godini 20I1./20I2.

 

Odluka (pdf)


 
2010-12-16 Na vrh
 XXVIII SALTYKOW MEMORIAL MEETING
 

Institute of Pathology

University of Zagreb School of Medicine

XXVIII SALTYKOW MEMORIAL MEETING


Placental pathology

Prof. Michael Wells, UK
Prof. Marina Kos, Croatia

Second announcement (pdf)


 
2010-10-19 Na vrh
 Pokrenuta je on line studentska anketa - riječ prodekana za nastavu
 

Dragi kolege studenti,

„on line“ studentska anketa koja je prošle akademske godine prošla testnu fazu, otvorena je za sve predmete svih godina. Ovakav način ispunjavanja ankete omogućava vrlo brzu evaluaciju rezultata te, od svih željenu, brzu povratnu informaciju. Ova anketa zahtijeva i određeni nivo akademske suradnje – ispunjava se tek nakon odslušanog predmeta, ocjenjuju se samo nastavnici čiju nastavu je student pohađao. Nadamo se da ćete prihvatiti ovu anketu, njenim ispunjavanjem pomoći u unaprjeđivanju studija te na taj način pomoći i sebi i svojim kolegama. U odnosu na „papirnatu“ ova anketa je bitno fleksibilnija i s vremenom će se moći prilagođavati i vašim sugestijama (a nadamo se da će ih biti).

 Vaš prodekan za nastavu


 
2010-10-18 Na vrh
 Otvoren je jesenski upisni rok za 8. generaciju CARNetove E-learning akademije
 

Otvoren je jesenski upisni rok za 8. generaciju CARNetove E-learning akademije, na programe E-learning Management, E-learning Tutoring i E-learning Course Design.

Prijave i upisi traju od 23. kolovoza do 15. rujna, a nastava pocinje 30. rujna 2010. godine.

Programi E-learning akademije namijenjeni su voditeljima obrazovnih ustanova, profesorima, nastavnicima i tehnickom osoblju te svimakoji žele naučiti kako voditi e-learning projekte, izraditi online obrazovne materijale i poučavati putem Interneta. Svaki program traje dva semestra i odvija se najvećim dijelom online, uz tri radionice u učionici.

Vise informacija o programima i uvjetima upisa, kao i online prijavnicu, potražite na adresi http://www.carnet.hr/ela/upisi. Za dodatne informacije obratite nam se elektronickom postom na adresu ela@carnet.hr ili telefonom na broj (01) 6661-760. Novosti pratite i putem Twittera na adresi http://twitter.com/ELAcademy.

 

E-learning akademija

Hrvatska akademska i istrazivacka mreza - CARNet

10000 Zagreb

J. Marohnića 5

URL: http://www.carnet.hr/ela

Tel: (01) 6661-760

 


 
2010-08-26 Na vrh
 Počela je 41. Međunarodna fizička olimpijada u Zagrebu
 

U Zagrebu se održava 41. Međunarodna fizička olimpijada od 17. do 25. srpnja ove godine. Glavni organizator je Hrvatsko fizikalno društvo uz suorganizaciju Sveučilišta u Zagrebu, a financijsku potporu pruža Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Grad Zagreb. Međunarodna fizička olimpijada je najveće i najprestižnije natjecanje učenika srednjih škola u znanju fizike koje se organizira svake druge godine od 1967. godine.

s

Ove godine učestvuje oko 400 učenika iz ukupno 82 države. Ekipe zemlje sudionica čini najviše pet natjecatelja i dva voditelja – mentora. Učenici se natječu individualno rješavajući teorijske i eksperimentalne zadatke. Samo natjecanje za natjecatelje traje dva dana, ali za pripremu zadataka na materinjem jeziku učenika i ocjenivanje je potrebno dosta vremena. Na kraju učenicima se dodjeljuju medalje: zlatne, srebrne i brončane kao i na svakoj drugoj olimpijadi. Zanimljivo je da na fizičkoj olimpijadi zlatnu medalju dobiva prvih 8% rangiranih natjecatelja, slijedećih 17% srebrnu, a brončanu medalju 25%. Naši učenici na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi učestvuju od 1992. godine i do sada su osvojili 11 brončanih medalja.

Ninoslav Rudman (drugi s lijeva) i Paula Bartovčak s veselim natjecateljima.

Organizacija olimpijade u Zagrebu uključuje i brigu o 400 natjecatelja, 150 voditelja – mentora te još stotinjak gostiju. Organizacijski odbor 41. Međunarodne fizičke olimpijade, čiji svi članovi participiraju na volonterskoj razini, oslanja se na pomoć 120 volontera – vodiča i logističara te 80 volontera - ocjenjivača. Među volonterima sam pronašla i dvoje naših studenata medicine („očistili“ su prvu godinu). Paula Bartovčak je kao vodič zadužena za pet veselih učenika iz Gruzije, a Ninoslav Rudman pak radi na help desku. Radno vrijeme naših volontera je od 0 do 24 sata svih 8 dana trajanja olimpijade.

s

 

Ninoslav Rudman (prvi s lijeva) i Paula Bartovčak (donji red u sredini) s kolegama volonterima.

No, nije sve na olimpijadi samo fizika. Naši gosti će posjetiti Krapinu, NP Plitvička jezera, Muzej Nikole Tesle u Smiljanu, Zadar i Crikvenicu. Nadamo se da će natjecatelji ostvariti dobre rezultate i da će im posjet našoj domovini ostati u lijepom sjećanju. Također se nadamo da će organizatori i njihovi pomagači - volonteri nakon završetka olimpijade otići na miran i zaslužen godišnji odmor.

 

 

Sanja Dolanski Babić, volonter - ocjenjivač

 

 


 
2010-07-20 Na vrh
 Izbori u sindikatu
 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja

Podružnica Medicinskog fakulteta

 

 

Poštovani članovi Sindikata

 

Nakon četiri godine ponovno je vrijeme za nove izbore u Sindikatu. Biramo zastupnike u podružnici koji će tada biti i naši predstavnici na Saboru Sindikata za izbor novog čelništva Sindikata znanosti.

U privitku Vam dostavljamo materijale za predstojeće izbore.

Molimo Vas da ih pročitate te u priloženi formular upišete svoj prijedlog kandidata za zastupnike i listić dostavite do 14. listopada g. Mići Koraću , Tajništvo Fakulteta, Kadrovska služba, soba 211.

Izbori na našoj podružnici održat će se od 26. do 28. listopada 2009. u vremenu od 11-15 sati u sobi g. Mići Koraću , Tajništvo Fakulteta, Kadrovska služba, soba 211.

Ujedno vas pozivamo na sastanak Sindikalne podružnice MF koji će se održati u srijedu 14. listopada 2009. u 13,30 sati u Novoj vijećnici na II katu dekanata Fakulteta,.

Dnevni red:

1) Informacije o predstojećim izborima

2) Imenovanje izbornog povjerenstva

3) Izvješće o radu Podružnice u proteklom mandatu

4) Razno

 

Glavni povjerenik

Sindikalne podružnice

 

Mr. sc. Maja Balarin

Opširnije obavijesti na stranicama NSZVO

 


 
2009-10-02 Na vrh
  Povoljnija kupnja školskih udžbenika i pribora
 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja potpisao je ugovor s tvrtkom PROFIL INTERNATIONAL d.o.o. koji članovima Sindikata omogućuje kupnju školskih udžbenika i pribora po povoljnijim uvjetima:

  • popust od 7% za obročno plaćanje do 8 rata bez kamata putem obustave na plaću kupca, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • popust od 5% za obročno plaćanje do 10 rata bez kamata putem obustave na plaću kupca, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • besplatni plastični omoti za udžbenike, radne bilježnice i ostale priručnike
  • besplatna dostava u Hrvatskoj na unaprijed dogovorene lokacije (s time da se dostava ne vrši do kućnih vrata svakog pojedinog kupca/člana NSZ)

 

 

Kako povoljnije kupiti školske udžbenike i pribor?

 

Prodaja školskih udžbenika i pribora po gore navedenim uvjetima organizira se isključivo putem sindikalnih podružnica koje narudžbenice prodavatelja distribuiraju svojim članovima.

Obavještavamo sve sindikalne podružnice da narudžbenice za školske udžbenike i pribor mogu preuzeti s naše web stranice http://www.nsz.hr/novosti-ostale-vijesti.php?NID=397

Svatko tko se odluči kupovati školske udžbenike i pribor pod gore navedenim uvjetima, dužan je potpisati izjavu o obustavi plaće, istu ovjeriti u računovodstvu kod svog poslodavca te je dostaviti sindikalnoj podružnici (sindikalnom povjereniku ili osobi koju sindikalni povjerenik ovlasti za odrađivanje ovog posla).

Obavještavamo sindikalne podružnice da izjavu o obustavi  plaće također mogu preuzeti s gore navedene web stanice i uručiti je zainteresiranim kupcima.

 

Ostale ugovorene povoljnosti

 

Obavještavamo da je potpisan i ugovor između Matice hrvatskih sindikata i PROFIL MULTIMEDIJA d.o.o., temeljem kojeg svi članovi Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja i ostali članovi sindikata uključenih u Maticu ostvaruju sljedeće povoljnosti:

 

  • popust od 7% za gotovinsko plaćanje na cjelokupan asortiman u Profilovim multimedijalnim knjižarama, zaključno do 31. listopada 2009. godine
  • trajan popust od 10% za gotovinsko plaćanje na sva Profilova izdanja popularne knjige u Profilovim multimedijalnim knjižarama, počevši od 01. studenog 2009. godine.

 

Za ostvarenje gore navedenih popusta na gotovinsko plaćanje, kupac je pri kupnji u Profilovim multimedijalnim knjižarama dužan prilikom plaćanja predočiti osobnu iskaznicu te člansku iskaznicu Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja.


 
2009-08-25 Na vrh
 Sindikat - referendum o prihvaćanju sporazuma o plaćama
 

NEZAVISNI SINDIKAT ZNANOSTI I VISOKOG OBRAZOVANJA

Independent Union of Research and Higher Education Employees of Croatia

Sindikalna podružnica Medicinskog fakulteta, Zagreb, Šalata 3

 

sind

Poštovani članovi,

 

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja raspisao je referendum o prihvaćanju sporazuma o plaćama.

Referendum će se u našoj ustanovi održati:

- u ponedjeljak, 8. lipnja od 9 do 15 sati

- u utorak, 9. lipnja od 9 do 15 sati

Glasačka mjesta:

I. Ured g. Miće Koraća, s. 211, II. kat nove zgrade dekanata, Šalata 3

II. Ured gđe Slavice Barbić, s. 123, I. kat, Škola narodnog zdravlja "A. Štampar",

Rockefellerova 4

III. Studentska referada, gđa Velka Despot, Edukacijski centar, KBC Zagreb,

Kišpatićeva 12

Referendum se provodi radi prihvaćanja sporazuma o plaćama koji je 13. svibnja 2009., nakon štrajka, parafiran između Vlade Republike Hrvatske i osam sindikata javnih službi. Sporazum stupa na snagu tek ako ga članovi prihvate na referendumu. Stoga Vas molimo da, nakon što pažljivo pročitate Glasnik, pristupite izjašnjavanju i izrazite svoje stajalište.

 

Glavni povjerenik

mr. sc. Maja Balarin

 


 
2009-06-04 Na vrh
 Komemoracija za mr.sc. Željka Bantića - 29. svibnja 2009. - Dvorana O u Školi narodnog zdravlja "Andrija Štampar"
 

Komemoracija za nedavno preminulog

mr.sc. Željka Bantića, dr.med., umirovljenog dugogodišnjeg nastavnika

Škole narodnog zdravlja „Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

održati će se

u petak, 29. svibnja 2009. godine s početkom u 13 sati

u dvorani O (II. kat) Škole narodnog zdravlja
„Andrija Štampar“, Rockefellerova 4, Zagreb.


 
2009-05-29 Na vrh
 XCARNet - nova generacija uredjaja za pristup Internetu na području grada Zagreba
 

Postovani korisnici,


Ovim putem Vas obavijestavamo da ce tvrtka B.net tijekom mjeseca
prosinca izvrsiti prelazak na novu generaciju uredjaja za pristup
Internetu na sirem podrucju grada Zagreba. Kako nova generacija
uredjaja ne podrzava PPPoE tehnologiju koju su korisnici XCARNet
paketa do sada koristili neophodno je izvrsiti odredjene promjene u
tehnologiji prihvata korisnickih podataka tako da cete od sada za
spajanje morati koristiti PPTP umjesto dosadasnje PPPoE veze.

Prebacivanje korisnika na nove uredjaje planirano je kroz mjesec
prosinac. Od trenutka prelaska korisnici XCARNeta se vise nece moci
spojiti putem PPPoE veze na CARNet mrezu i Internet. Umjesto toga
morat ce kreirati i pokrenuti novu PPTP vezu.

Detaljne upute za spajanje putem PPTP svaki korisnik ce dobiti na
kucnu adresu, a snjima i planirani datum prelaska za pojedinog
korisnika. Termini prelaska po kvartovima u Zagrebu ce biti objavljeni
na sluzbenim Internet stranama usluge CARNeta i tvrtke B.net.

Za sve informacije vezane za prijelaz mozete se obratiti na B.netov
helpdesk: 062/100-101

Unaprijed se ispricavamo na smetnji i eventualnim prouzrocenim
neugodnostima,

         Darko Paric


 
2008-11-30 Na vrh
 Stipendije za mlade istraživače
 

Obavijest o mogućnostima dobijanja stipendije za mlade istraživače različitih područja i interesa.
Nadam se da ćete naći zainteresirane u vašoj ustanovi.

S poštovanjem,
  

                Irena Stopfer, Sveuciliste u Zagrebu

 

Opširnije (pdf)


 
2008-09-20 Na vrh
 Raspisan je natječaj za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju
 Raspisan je natječaj za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju za akademsku godinu 2008./2009. i financijsku potporu studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove u ljetnom semestru.
Rok za prijavu: 15. listopada 2008.

 
 
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
 
 
na temelju Odluke Agencije za mobilnost i programe Europske unije  (Klasa: 65-03/08-06-01, ur. broj: 359-01/08/01), Odluke Senata od 16. rujna 2008. i sklopljenih bilateralnih sporazuma sa stranim visokoškolskim ustanovama raspisuje
 
NATJEČAJ

 
za sudjelovanje u Programu bilateralne mobilnosti u visokom obrazovanju za ak. god. 2008./2009. i financijsku potporu studentima koji odlaze na inozemne visokoškolske ustanove u ljetnom semestru

 OPŠIRNIJE NA STRANICAMA SVEUČILIŠTA


 
2008-09-19 Na vrh
 Obavijest o autoriziranom pristupu na računala u holu fakulteta
 

E D U P O I N T

Na web adresi http://www.carnet.hr/casopis objavljen je novi broj casopisa Edupoint.

Iz novog broja izdvajamo:

clanak g. Damira Ristera o e-ucenju i tome kako online tecajevi mogu zadovoljiti specificne obrazovne potrebe darovite djece

clanak gdje. Susan Lowes o iskustvima nastavnika koji osim u ucionici poducavaju i putem online nastave

najnovije vijesti i zanimljivosti vezane uz primjenu informacijsko-komunikacijske tehnologije u obrazovanju

Ukoliko i vi zelite pisati za casopis Edupoint, predlazemo vam da procitate upute za autore (http://www.carnet.hr/casopis/upute)

te da nam elektronickim putem na adresu edupoint-urednistvo@carnet.hr posaljete kratki sazetak teme o kojoj biste zeljeli pisati.


 Obavijest o autoriziranom pristupu na računala u holu fakulteta

Obavještavamo da će se od utorka 26. veljače 2008. na računala u holu fakulteta moći pristupiti autorizirano koristeći se AAI@EduHr korisničkim računom.

Za autorizirani pristup i prijavu na računalima u holu potrebno je koristiti vlastiti AAI@EduHr korisnički račun (primjer@mef.hr) (primjer@sfzg.hr)

Po završetku rada na računalu obavezna je odjava (START-LOG OFF)Pravilnom odjavom sprječavate zlonamjerno korištenje vlastitog korisničkog računa.

Sve zlonamjerne radnje (nepoćudni sadržaji, korištenje P2P programa, pokušaji mijenjanja sistemskih datoteka…) na računalu bit će oštro sankcionirane.

Za moguća pitanja obratite se odsjeku za informatičku djelatnost

CARNet koordinator

Darko Marinović, prof.


 
2008-02-26 Na vrh
 PhD Program Molecular Medicine, Medical University of Graz, Austria
 

PhD Program Molecular Medicine
Medical University of Graz, Austria
17 positions for graduate students

Starting October 1, 2008

Application Deadline: March 9, 2008

The Medical University of Graz offers a PhD-Program in Molecular Medicine taught in English.

The program provides cutting-edge education with respect to the molecular basis of human diseases and therapeutics. The thesis projects will focus on various aspects of metabolic diseases, inflammation, and cancer and integrate basic, applied, and clinical sciences, as well as a wide spectrum of experimental techniques.

The program offers multidisciplinary training in Molecular Medicine in a productive and international environment. Successful applicants will carry out individual research projects and participate in lectures, courses, journal clubs, thesis seminars, congresses etc.

Admitted PhD-students will be employed for 3 years including social benefits. Applicants must hold a master degree in Medicine, Chemistry or Life Sciences. Good written and spoken English skills are required.

Further information and application forms are available at: http://www.meduni-graz.at/phd/

Applications must be submitted only on the requested forms by e-mail to: PhD-molmed@meduni-graz.at

Program(pdf)


 
2008-01-22 Na vrh